Een kijkje in onze nieuwe keuken! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
293
post-template-default,single,single-post,postid-293,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een kijkje in onze nieuwe keuken!

Een kijkje in onze nieuwe keuken!

Op 1 maart 2017 kregen we de sleutel van onze woonboerderij. Het idee is om de gehele woning te gaan verbouwen en eigen te maken. Het eerste wat we wouden gaan verbouwen was de keuken/voorkamer. Deze ruimte is zo’n 40m2 groot, en groot genoeg om er een mooie leefkeuken te creëren.

 

Onze handen jeukten om te gaan beginnen, in gedachten hadden we de vloer er al uit. Eenmaal begonnen kwam er meer kluswerk achterweg dan we dachten maar dat is denk ik altijd zo! De wanden gingen eruit, twee muren, de vloer, de keuken, de deuren, en voor de gipsplafonds kwamen echt weer de houten balken plafonds terug. De authentieke elementen wilden we weer in het geheel terug laten komen. In de muren zat schimmel en heel veel vocht. Eerst hadden we de gedachte om die te behouden maar dat bleek dus niet goed te zijn. Eigenlijk stond er dus niks meer in de gehele ruimte, wauw toch ook wel heel handig zo konden we het geheel eigen maken hoe tof is dat!

Oude situatie

   

   

Veel gebeurd!

Er is ontzettend veel gebeurd binnen een korte tijd. We hebben alles zelf gedaan, alleen het stucwerk op de wanden hebben we laten doen. Het houten balken plafond wat onder het gipsplafond zat wouden we behouden, maar van de zeven balken bleken er maar drie goed te zijn. Dus die oude balken moesten er uit en vernieuwd worden. Tussen de houten balken zijn allemaal nieuwe houten planken gekomen en we hebben het hele plafond wit geverfd. Alle wanden zijn opnieuw opgebouwd, gestuct en wit gesausd. We hebben er een nieuwe vloer in gelegd en ook wit geverfd.

Jan heeft ook twee nieuwe deuren gemaakt in de kamer, en er is een stalen kozijn geplaatst tussen de voor/achterkamer. Dit stalen kozijn is op maat voor ons gemaakt, en samen met onze ramen aan de voorzijde is dit een fantastische combinatie. We hebben altijd gezegd dat we een raildeur erg mooi vinden en deze hebben we nu in de kamer gemaakt, daarachter komt straks de trap naar boven. Heel gaaf, op deze deur hebben we een deurposter geplakt met een persoonlijke foto van onze reis in Costa Rica, de deurposter is afkomstig van @canvascompany_nl en @pimpjedeur.

Opstelling keuken

Ook zijn we flink gaan brainstormen over hoe de opstelling zou worden van de keuken. Papier opzoeken een potlood in de hand en tekenen maar, wat een heerlijk gevoel zeg! Kartonnen papieren lagen we op de grond om te kijken hoe groot de keuken kon worden en van welke grootte de tafel kon zijn. Ik denk dat we wel vijf verschillende opstellingen hebben overwogen voor de keuken maar dat we bij de eerste weer uitgekomen zijn. Dat we een kookeiland wilden dat wisten we zeker en dat jan deze zelf ging maken van eikenhout! De keuken zit gekoppeld aan de voorkamer en aan de voorzijde van de woning. We hebben er goed over nagedacht, zouden we de keuken op dezelfde plek houden of toch een andere plek geven. Doordat we niet alle leidingen en water om wouden zetten besloten we toch om de keuken op dezelfde plek te plaatsen. De muur tussen de keuken en de voorkamer hebben we breder gemaakt en eiken houten balken tussen gezet.

We kozen voor een witte basis, de muren, het plafond maar ook de vloer. De grenen vloer die we hebben gelegd is geverfd met de vloerverf van Mia Colore https://www.miacolore.nl/vloerverf. Het voordeel van deze vloerverf is dat je hem niet vooraf in de grondverf hoeft te zetten! De vloerverf is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen met natuurlijke pigmenten, waardoor de verf eenvoudig in twee lagen dekt. De kleuren van deze vloerverf zijn hierdoor heel intens.

Industriële en stoere items kozen we om onze keuken mee in te richten. De witte basis kleur wordt bij ons vaak gecombineerd met aardetinten zoals je op mijn feed kan zien op instagram. Bruintinten, roest, zwarttinten en staal kan je dan ook terugvinden in onze keuken. Samen met veel planten in huis maken dat het erg sfeervol overkomt vinden wij. De industriële fabriekslampen boven de tafel en de keuken hebben we gevonden bij  https://www.instagram.com/dehandelsfabriek/ in Tolbert. Dit is een prachtige winkel waar wij met veel plezier heen gaan. Industriële items en vintage en antieke items vindt je hier in overvloed! De eikenhoutentafel heeft jan ook zelf gemaakt en die match mooi met onze keuken, en de eiken houten balk die de overgang vormt van voorkamer naar keuken.

Nieuwe situatie

   

   

Het lijkt al een mooi geheel zo toch?
Voor als je de afzuigkap mist in de keuken, deze komt omhoog uit het werkblad. Als we aan het koken zijn zie je hem alleen tevoorschijn komen, echt een ideale uitkomst dat die niet meer in het zicht is. En ook voor stroom bij de keuken komt er iets uit het blad omhoog waar je stroom vandaag kunt halen, leuke snufjes he! We hebben nog niet alles helemaal afgewerkt, we zijn nog bezig met de plinten op de vloer. En de wereldkaart van hout komt ook nog op de wand. De raamdecoratie is in de maak dus binnen nu en twee weken zullen de houten jaloezieën ook komen te hangen.

Nu we deze ruimte bijna zo goed als af hebben gaan we door met de achterkamer. Ook hier zullen we de vloer, wanden en het plafond gaan vernieuwen, alles moet geverfd en gesausd worden en ook deze ruimte gaan we weer in onze eigen stijl opbouwen.

Zijn jullie daar ook nieuwsgierig naar? Ik zal het snel met jullie gaan delen!

Liefs, Jellina

5 Reactie's

Geef een reactie