Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
605
post-template-default,single,single-post,postid-605,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer! Wat een droom was is werkelijkheid geworden! Mijn man en ik gingen een woonboerderij verbouwen tot een eigendroomhuis! Lees je mee?

De verbouwing kan beginnen

Toen we dit huis kochten vonden we de woonkamer echt prachtig. We moesten er wel even door heen kijken qua kleur en inrichting maar konden er wel een hele goede voorstelling bij maken hoe wij het zouden gaan inrichten. De oude houten binten die in de kamer zaten waren wel een droom, een van de belangrijkste items. Hoe werd deze kamer ineens een droomkamer voor ons?

Vroeger

Heel vroeger was dit een boerderij in functie, en jaren geleden had in de schuur van de boerderij  een transportbedrijf in deze ruimte een vrachtauto staan. Echt leuk om dat allemaal te weten, het verhaal achter deze kamer.

Een indruk van de oude situatie voordat we het huis kochten

Rond augustus dit jaar begonnen we met deze verbouwing. De voorkamer/keuken hadden we net klaar, dit kun je teruglezen in mijn vorige blog en zo konden we verder met deze verbouwing.

De achterkamer was een donkere ruimte met een donker plafond. De vorige bewoners hadden in het midden van de kamer een grote rode bank staan. En er stond een salontafel in deze kamer en een kast, zo werd de ruimte al snel opgevuld. Op de vloer lag een grenenhouten vloer en in het plafond zaten OSB platen. De prachtige oude houten binten vielen door de kleur en inrichting niet op in dit geheel.

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer! Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Wonen en verbouwen tegelijk

Tijdens de voorkamer/keuken verbouwing die van maart tot augustus geduurd heeft hebben we de achterkamer als leefruimte gebruikt. De eetkamertafel, onze stoelen en de bank stonden toen in deze ruimte. Toen deze ruimte eenmaal verbouwd was hebben wij weer alle spulletjes daar heen verhuist. De gehele keuken konden we inrichten. De eetkamertafel ging erheen, kasten en met nog een kleine televisie konden we deze ruimte als leefruimte gaan gebruiken!

Impressiefoto’s van onze inrichting voor de verbouwing

Ik zal nog een paar impressie foto’s met jullie delen. Hierop kun je zien hoe wij de achterkamer hadden ingericht voor de verbouwing. Ervan uitgaand dat we in de achterkamer zouden gaan leven voor een paar maanden, wilden we wel een fijne sfeer en een thuis gevoel naar voren laten komen.

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer! Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

 

Beginnen met de achterkamer verbouwing

Alle spullen waren uit de kamer gehaald en het klussen kon beginnen. De vloer ging eruit, de wanden gingen we opknappen en het plafond moest er helemaal uit. Ook de deuren hebben we eruit gehaald en daar zijn nieuwe houten deuren voor terug gekomen.

Onze bovenverdieping van de schuur werd niet als leefruimte gebruikt maar als zolder. Hierdoor moesten wij de balklaag constructie vervangen. Het plafond bestond uit OSB platen deze hebben wij vervangen door vloerplanken. Wij vinden dat wij hierdoor de sfeer beter uit laten komen dan met gipsplaten.

De vloer, de wanden, het plafond

De wanden zijn allemaal opnieuw gestuct en afgewerkt. Op de vloer hebben we een grenen houten vloer gelegd, deze vloer is hetzelfde als in de achterkamer. De vloer hebben we twee keer geverfd.  Wij zijn in de keuken erg tevreden met het resultaat. De achterkamer is wit van kleur en dat geeft nu al een veel lichtere uitstraling.

We hebben nog getwijfeld om de houten binten zwart te verven maar eerst laten we ze zoals ze zijn. De grote pui die ook als deur een functie heeft hebben we helemaal zwart geverfd. Nu matcht hij goed met onze stalen deuren die als tussenwand functioneren tussen de voor en achterkamer.

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Op naar het stylen van de achterkamer, het inrichten

En dan is het zover, het inrichten kan beginnen. Onze spullen kunnen teruggezet worden en we kunnen ook van deze ruimte gaan genieten.

Maar dat inrichten ging ons niet heel soepel af. We dachten dat we genoeg ruimte hadden om alles goed neer te zetten en toen liepen we er juist tegenaan dat we teveel ruimte hadden. Doordat er zoveel ruimte is konden we het maar moeilijk een mooi geheel laten lijken. Om een voorbeeld te noemen, de bank staat te ver van de tv af. Moesten we de bank in het midden plaatsten van de kamer of juist wel tegen een muur aan zetten? Welke kast zouden we erin zetten, moeten we niet een wand maken om de kamer kleiner te maken? De houten binten vinden we de ‘eyecatchers’ van onze kamer dus daar wilden we niet iets groots voor gaan zetten. Het heeft even geduurd maar het resultaat is er!

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

In de volgende foto’s kun je zien hoe onze achterkamer een ‘droomkamer’ geworden is

We hebben geprobeerd om de houten binten goed naar voren te laten komen. En die ringen in de kamer dat is altijd een droom van mij geweest doordat ik vroeger heb geturnd. En die fiets aan de muur, die is nu heel tof maar doordat Jan en ik erg van afwisseling houden kan het zo zijn dat deze blog online gaat er al weer wat anders hangt.

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!  

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!  Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!  Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!  Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!  

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Van een ‘ ouderwetse’ achterkamer naar een droomkamer!

Ik hoop dat jullie ook inspiratie vinden in onze nieuwe achterkamer, wij zijn zeker heel erg blij met het resultaat! Bedankt voor het lezen van mij blog,

Liefs Jellina

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en wil je dit verbouwproces graag blijven volgen? Kijk dan online op mijn Instagram account @jellinadetmar

Heb je genoten van deze blog Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer binnenkijkers te gaan lezen? Check dan even deze link 🙂

9 Reactie's
 • Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 23:43h, 16 februari Beantwoorden

  […] Van Een ‘ Ouderwetse’ Achterkamer Naar Een Droomkamer! […]

 • Isabelle Westerlaken
  Geplaatst op 13:26h, 12 juni Beantwoorden

  Waar komen die leuke kisten op wielen vandaag? Ze zijn echt super tof!

 • Lenny Meeuwsen
  Geplaatst op 17:15h, 02 februari Beantwoorden

  Hallo Jellina ,
  Met veel plezier en bewondering heb ik je verhaal van de verbouwing gelezen en de foto’s bekeken; echt prachtig allemaal 👌
  Wij willen ook een en ander gaan veranderen in huis maar ik heb nog geen idee hoe en wat. Een vraagje, waar heb je die 2 industriële salontafeltjes op wielen gekocht. die vind ik prachtig .
  Heel veel groetjes , Lenny

 • design bank marktplaats
  Geplaatst op 20:00h, 22 augustus Beantwoorden

  Hi, leuk artikel. Met veel plezier gelezen! Groetjes

 • Monika
  Geplaatst op 20:40h, 20 december Beantwoorden

  Eine tolle unglaubliche Metamorphose..!!!

  LG aus Polen!!

 • Jay
  Geplaatst op 09:38h, 27 november Beantwoorden

  Zo prachtig!!!! 💛😍💛

 • Sofie
  Geplaatst op 21:34h, 20 november Beantwoorden

  Wat een hoop werk maar jullie hebben alles goed bedacht en nu is het prachtig geworden. Doordat het een grote ruimte is is het soms moelijk om alles een plek te geven maar jullie hebben de perfecte indeling gevonden. Je werkplaats is ook mooi geworden😍.
  Fijne avond!😘

 • Janny Torrenga
  Geplaatst op 15:35h, 20 november Beantwoorden

  Wat een fantastisch ingericht huis!!

 • Willemijn
  Geplaatst op 14:50h, 18 november Beantwoorden

  Ontzettend leuk de hele metamorfose te hebben gezien en gelezen.
  Wat een werk allemaal,maar zo doordacht en met zoveel smaak gedaan.
  Ik heb bewondering voor jullie tweetjes,zeker omdat je naast het werk én met kleine kinderen onverdroten en met zoveel positiviteit dit prachtige geheel hebben kunnen realiseren!
  Liefs, Willemijn

Geef een reactie