Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
3354
post-template-default,single,single-post,postid-3354,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera

Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera

Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera

Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera. Als je professioneel fotograaf bent of juist een enthousiaste hobbyist, je wilt toch altijd mooie foto’s maken. Fotograferen is wel een vak apart, iedereen kan een foto maken met zijn camera of telefoon, maar een goede en pakkende foto maken is vaak een ander verhaal. In het bezit zijn van een goede camera wil niet zeggen dat je automatisch goede foto’s gaat maken. De kwaliteit van de foto hangt uiteindelijk grotendeels af van de persoon achter de camera. Met de juiste verdieping en de juiste basiskennis kom je wel een heel eind!

Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera

Yes, ik heb de stap gezet

Hieronder vertel ik een paar redenen waarom ik graag wilde fotograferen met een camera.

Ik wou graag overstappen van het fotograferen met mijn telefoon op foto’s maken met een systeemcamera. De foto’s die ik met mijn telefoon ‘IPhone X’ , maakte waren overigens ook prachtig. Ik wilde toch minder met mijn telefoon bezig zijn en meer met een camera in mijn hand foto’s maken. Ik werd te snel werd afgeleid als ik met mijn telefoon foto’s maakte want dan checkte ik bijvoorbeeld even snel een app’je dat binnen kwam, keek naar de mail of opende ik de Instagram app en dan ben ik niet productief bezig, vind ik zelf.

Ook vond ik het erg lastig dat ik niet goed kon fotograferen als er geen daglicht was, en nu kan ik op alle tijden en elk moment mijn foto’s maken, dat scheelt veel planwerk en tijd. En een reden om te fotograferen met een camera was de toch betere kwaliteit van de foto. Fotograferen met je camera geeft een grotere bestandgrootte van de foto, als je dan de foto voor je website gaat gebruiken blijft er een betere kwaliteit over.

Vaak plan ik wel een dag in de week in om mijn foto’s te maken, dit doe ik omdat het er anders niet van komt. Bij ons is het altijd zo druk met de kinderen en het verbouwen van ons huis dat ik wel een bepaalde dag moet inplannen. Wat ik vooraf allemaal doe voordat een foto tot stand komt kan je via deze link in mijn blog terug lezen die ik erover geschreven heb.

Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera

Welke camera heb ik gekozen?

Ik heb gekozen voor een Sony A7 ll, een systeemcamera. Deze is geschikt voor interieur fotografie maar kan ik ook goed gebruiken als ik foto’s van onze kinderen wil maken.

Bij de Sony A7II heb ik twee lenzen een 24-70 F4 en een 35mm F2.8 lens. En ik heb ook een goed statief gekocht, dat is ook echt wel een must! Ik heb de camera nog maar net maar nu fotografeer ik alles met statief. Want het is natuurlijk fijn om de scherpe foto’s te kunnen maken bij weinig licht. Het is natuurlijk fijn om de scherpste en mooiste foto’s te maken. Ik wil vooral binnenhuisfotografie gaan doen, maar natuurlijk kan ik ook wel buiten fotograferen.

Voordat ik mijn camera goed genoeg kon gaan gebruiken, heb ik een cursus genomen om meer basiskennis en onderbouwing te krijgen om mijn camera volledig goed te gaan gebruiken. Ik heb alle basiskennis eerst aangeleerd door een cursus te nemen. De dag van de cursus heb ik heel veel geleerd, alle termen komen voorbij zoals bijvoorbeeld luitertijden, ISO –waarde, Diafragma, Witbalans, scherptediepte. Je gaat met alles kennis maken en na de technische fotografie tips krijg je ook goede tips voor de nabewerking.

Het programma waarin je dit kan toepassen is zowel beschikbaar op je Ipad of je IPhone Lightroom.
Ik ben zo blij dat ik deze cursus heb gevolgd en kan vol vertrouwen nu aan de slag om mooie foto’s te maken. Hier zijn drie foto’s die ik op deze dag gemaakt heb tijdens de cursus en ik ben onwijs blij met het resultaat. Ik zie vooral scherpere foto’s en je kunt beter de diepte er in zien!

Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera

Fotograferen is een leerproces

Ik weet wel fotograferen is een leerproces. De eerste paar duizend foto’s zullen niet mijn beste foto’s zijn. Ik blijf kritisch kijken naar alle foto’s en blijf zoeken naar verbeterpunten. Bij alle foto’s die ik mooi vind ga ik mezelf steeds afvragen waarom deze foto’s mij aanspreken. Maar ik ben nu al wel onwijs blij met het verschil te zien tussen de foto’s die ik gemaakt heb met mijn telefoon en mijn camera foto’s. Hieronder twee voorbeelden, zien jullie het verschil ook?

fotografie Fotograferen met een Sony A7 ll systeemcamera

De linker foto is genomen met mijn systeemcamera en de rechter foto met mijn telefoon.

En ik weet het blijft een leer en verbeterproces, maar vol vertrouwen nu!

Liefs,
Jellina ♥

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Van Een ‘ Ouderwetse’ Achterkamer Naar Een Droomkamer!

In Ons Interieur Geven De Kleuren Uit De Natuur De Basis Aan!

3 Reactie's
 • Het jaar 2019, verbouwen, Instagram en mijn Blog! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 10:01h, 31 december Beantwoorden

  […] wilde meer uit mijn fotocamera halen waardoor ik een 1 op 1 workshop wilde gaan volgen. Mijn blog hierover staat online op mijn website, en ook heeft Muk een blog geschreven over haar […]

 • Linda Deense Zomer
  Geplaatst op 12:58h, 06 februari Beantwoorden

  Leuk om die laatste twee foto’s naast elkaar te zien. Toch een duidelijk verschil terwijl ik jou telefoonfoto’s ook altijd heel mooi vind. Succes met de fotografie. Het blijft leuk om te doen. Ik ben ondertussen aan het sparen voor een andere camera ☺️

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 11:20h, 08 februari Beantwoorden

   Hi Linda, Ja dan zie je wel verschil toch 🙂 Ah super lief dankjewel ! Wauw heb je al een idee welke camera je wilt gaan kopen?
   Ben heel benieuwd,
   Liefs Jellina

Geef een reactie