Welke tuinstijl past bij jouw woning? - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10307
post-template-default,single,single-post,postid-10307,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Welke tuinstijl past bij jouw woning?

Welke tuinstijl past bij jouw woning?

Welke tuinstijl past bij jouw woning?

Iedere tuin heeft zijn eigen kenmerken en is dan ook uniek. Daarnaast heb je zelf natuurlijk ook jouw eigen persoonlijke voorkeuren als het gaat om hoe jij jouw achtertuin graag wilt inrichten. Er zijn een heleboel verschillende soorten stijlen voor de achtertuin mogelijk. Vaak zijn er ook een aantal zaken waar je misschien rekening mee wilt houden. Zo is niet iedere tuin geschikt voor kinderen. Wanneer je kinderen hebt zul je dan ook rekening moeten houden met de veiligheid van de tuin. Verder past de uitstraling van bijvoorbeeld een jaren 30 woning niet altijd bij een strakke tuin met een moderne tuinset. Dit is dan ook iets waar je rekening mee moet houden wanneer je jouw tuin wilt aanpassen. In deze blog lees je meer over de verschillende tuinstijlen en wat de voor- en nadelen van deze stijlen zijn.

DSC07825.JPGWelke tuinstijl past bij jouw woning?

Modern en strak

Moderne en strakke tuinen zie je over het algemeen vaak bij nieuwbouw woningen. Dit soort tuinen bestaan vaak uit veel tegels en relatief weinig groen en beplanting. Het voordeel hiervan is dat dit soort tuinen weinig onderhoud nodig hebben. Doordat je niet dagelijks een grote hoeveelheid planten en bloemen water hoeft te geven scheelt dit behoorlijk in tijd. Dit kan handig zijn wanneer je geen groene vingers hebt of er niet van houdt om veel tijd kwijt te zijn aan je tuin. Vaak past een moderne en strakke tuin wat minder goed bij oudere woningen. Dit soort woningen hebben namelijk een karakteristieke uitstraling met veel details in de afwerking van kozijnen en deuren. Hier past een strak ingerichte tuin vaak wat minder goed bij.

Welke tuinstijl past bij jouw woning?

Landelijk en kleurrijk

Wanneer je het leuk vind om veel planten en bloemen in de tuin te hebben en het niet erg vind om deze te moeten onderhouden kan een landelijke tuin een goede keuze zijn. Dit soort tuinen zijn vaak ook erg kindvriendelijk doordat er over het algemeen minder bestrating en meer groen is. Landelijke tuinen hebben vaak een stuk gras en dit is natuurlijk ook handig met kinderen om op te spelen. Een landelijke tuin wordt vaak gezien bij oudere woningen en minder vaak bij nieuwbouw woningen. Dit komt doordat de uitstraling van een landelijke tuin beter past bij wat oudere woningen. Landelijke tuinen hebben vaak weinig symmetrie en ogen natuurlijker dan moderne en strakke tuinen. Bij landelijke tuinen zie je ook vaak hoge bomen. Daarnaast worden dit soort tuinen vaak gezien bij oudere vrijstaande woningen.

Groet Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Waarom de onderhoudsarme garagedeur zo populair is …

Geen reactie's

Geef een reactie