Binnenkijken bij Rixt-Marieke! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
1272
post-template-default,single,single-post,postid-1272,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken bij Rixt-Marieke!

Binnenkijken bij Rixt-Marieke!

Binnenkijken bij Rixt-Marieke!

Binnenkijken bij Rixt-Marieke! Vandaag mogen we binnenkijken bij Rixt-Marieke van den Berg. Rixt-Marieke is kleuterjuf op een basisschool en 27 jaar jong. Ze woont in Friesland, is hier geboren en getogen!

Binnenkijken bij Rixt-Marieke!

Ze vertelt gezellig verder, lezen jullie mee?

In het dagelijks leven werk ik als kleuterjuf op een basisschool. Mijn werk geeft me energie en ruimte voor creativiteit. Ik laat mijn creativiteit ook graag los op mijn kleding en ons interieur. Uren kan ik rommelen in huis, echt heerlijk!

Voor mijn 26e verjaardag kreeg ik een camera van Bas. Sindsdien probeer ik veel foto’s te maken maar een echte fotograaf kan ik mijzelf niet noemen. Ik word wel heel blij van het maken van interieur foto’s en deze kiekjes van ons huis deel ik ook op mijn Instagram account. Maar er is zoveel meer, zoveel moois om ons heen wat ik zou willen vastleggen. Graag zou ik nog eens een fotografie cursus willen doen om mijn hobby te kunnen uitbreiden. Verder heb ik een grote liefde voor muziek, dansen, tekenen, lezen en de zee, en vind daar ook mijn ontspanning in.

Woonachtig in Leeuwarden ‘Friesland’

Samen met mijn vriend Bas woon ik in Leeuwarden. Hij is veel bezig met de verbouwing van ons huis maar is ook altijd druk bezig met liedjes schrijven. Wanneer hij er weer klaar voor is gaat hij weer het podium op, daar heb ik heel veel zin in want dan kan ik weer lekker mee naar alle optredens!

Ze vertelt gezellig verder, lezen jullie mee?

Een woning uit 1931

Bas en ik wonen ruim 2,5 jaar in onze woning uit 1931. Voordat we samen gingen wonen, woonde ik nog thuis maar was ik al wel enige tijd op zoek naar een huis. Ik had nooit gedacht dat ik meteen in zo’n mooi huis zou komen wonen. Toen ik stage liep op een school in dezelfde wijk, fietste ik graag door de wijk om naar woningen te kijken met oude elementen.

Ik ben verliefd op een huis met oude elementen

Acht jaar later hoorde ik via, via dat dit huis ‘rijtjeswoning’ nieuwe huurders zocht. Uit enthousiasme heb ik meteen gereageerd en ik nam Bas mee naar de bezichtiging. Het huis heeft kamers en-suite een gaaf balken plafond, leuke knusse hoekjes en daardoor veel sfeer en karakter. Ik kon het huis niet meer uit mijn gedachten krijgen en zag mezelf hier al helemaal wonen. Ik zou eerst een tijdje op mezelf wonen maar Bas is vanaf dag één gebleven, ook hij was verkocht. Na een half jaar kwam de optie om het huis te kopen. Dit huis raakt ons iedere keer wanneer we thuiskomen, we willen hier nog lang niet weg!

Toen gingen we deze prachtige woning kopen

Sinds de koop zijn we begonnen met klussen. Bas doet vrijwel alles zelf met hulp van vrienden en familie. Af en toe probeer ik te helpen maar ik ben beter in de catering. Ons interieur groeit en ook door de verbouwing wordt het huis steeds meer van ons.

Binnenkijken bij Rixt-Marieke!

Binnenkijken bij Rixt-Marieke!

Originele elementen en hier mogen we samen van genieten

Dit huis heeft nog veel originele elementen zoals de schouw in de eet- en woonkamer, en-suite deuren en balken plafonds. Ook zit in de woonkamer nog de oorspronkelijke inbouwkast. Ik droomde altijd al van een huis met deze oude elementen en nu wij hier samen mogen wonen ‘eerste woning van Bas en mij’ maakt het extra speciaal voor ons.

Persoonlijkheid en de liefde voor planten

Mooi en bijzonder vind ik het wanneer een huis laat zien wie er wonen, dat je persoonlijkheid erin terug ziet. Eigenlijk denk ik niet zo in woonstijlen, ik denk meer in items. Ik koop dingen waarvan ik gelijk het idee heb dat ze ergens een plekje vinden en mix daarbij graag oud met nieuw. Vintage en retro spreken mij aan en daarvoor struin ik graag plekken af. Mijn vriend zegt dat ik een gave heb, tussen alle rommel vind ik altijd wel iets wat perfect in ons huis past. Een aantal meubels komen uit de familie, zo zijn de kasten van mijn ouders geweest.

Onze liefde voor planten is ook duidelijk terug te zien. Van planten word ik blij, ze geven een fijne sfeer en zo halen we de natuur in huis op dit moment hebben we wel meer dan 40 planten denk ik! Ik houd van kleur maar ook van rust. Daarom heb ik liever niet te veel kleine friemeltjes in huis en stem ik kleuren graag op elkaar af.

kast

Binnenkijken bij Rixt-Marieke!

Inspiratie vind je overal

Inmiddels heb ik aardig wat koffietafel-boeken verzameld, heerlijk hier in te bladeren. Instagram vind ik een fijn platform om inspiratie op te doen omdat er zoveel verschillende stijlen te zien zijn en je ook leuke mensen ontmoet met dezelfde interesses. Af en toe een mooie woonwinkel binnenlopen is ook erg leuk voor inspiratie.

Veel spullen in ons huis vind ik op markten of bij de kringloop. Mijn pake vond het struinen naar spullen fantastisch, het is een familieding. Regelmatig ga ik met mijn zus, heit of vriendinnen op zoek naar mooie spullen. Interieurwinkels waarin ik graag kom zijn: ‘De Regent’ in Akkrum, de ‘Sissyboy’ en ‘Laif en Nuver’ in Groningen.

Mijn favo plekje in huis

Samen mogen wij graag in onze woonkamer vertoeven. Een fijne plek waar Bas en ik vaak samen muziek luisteren of lekker tot rust komen. Wanneer we vrienden of familie over de vloer hebben, is dit ook een hele gezellige plek om samen te zijn.

De vloer in de eet- en woonkamer staat al een tijdje ter discussie, en ik vind het kiezen van een eettafel heel lastig. Dat heeft met de vrij kleine ruimte te maken en dat we de perfecte tafel nog niet zijn tegengekomen. Daarnaast zijn er een aantal ruimtes nog niet af, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Go Bas!

Binnenkijken bij Rixt-Marieke

Binnenkijken bij Rixt-Marieke

Laatste aanwinst

Mijn laatst gekochte item is een kastje die via Marktplaats heb gescoord, hij is voor op zolder. We zochten een boekenkastje en via MP vond ik een hele mooie. Ik nam mijn vader van bijna twee meter mee want je weet maar nooit waar je terecht komt en daarbij niet alle MP ervaringen van mij waren even succesvol. Uiteindelijk bleek het een super leuk gezin te zijn met een passie voor (retro) meubels. Blij keerden wij huiswaarts met een prachtig kastje.

En nog een leuke tip

Blijf bij jezelf en omring je met spullen waar jij blij van wordt en waar jij je fijn bij voelt. Kopieer niet een showroom maar verzamel je spullen, zo kun je voelen of het klopt bij jou en bij het huis. Laat je interieur groeien en voeg persoonlijke items uit verschillende tijdperken toe.

Binnenkijken bij Rixt-Marieke

Binnenkijken bij Rixt-Marieke

Binnenkijken bij Rixt-Marieke

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Rixt-Marieke! Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieurfotos van Rixt-Marieke en wil je haar graag volgen? Kijk dan online op haar instagram account @rixtmarieke.

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn pinterest account @jellinadetmar.

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

4 Reactie's
 • Wiep en Alice Sangers
  Geplaatst op 22:38h, 26 januari Beantwoorden

  Mooie foto’s, je beschrijft het ook erg leuk. Leuk om te volgen. En dan zie ik onderaan de naam Detmar. Dan moet je bijna familie zijn van mijn man. Zijn oma was Detmar en woonde in Kollum. Groetjes Alice

  • Riet Detmar
   Geplaatst op 09:40h, 06 juni Beantwoorden

   Hoop dat ik mag reageren, ik zocht naar de naam Wiep Sangers, blijkt ook familie te zijn van mij. Wiep heb ik meegemaakt bij motorraces te Eemshaven. Klopt dit?
   Mvg Riet Detmar

 • Maryam
  Geplaatst op 10:57h, 25 januari Beantwoorden

  Het was erg toevallig dat ik Marieke al volgde en nog leuker dat ze bij ons haar laatste aanwinst heeft opgehaald ♡
  Zoals haar interieur, is ze leuk en spontaan!
  Mooier foto en vooral bij jezelf blijven ♡

  Veel liefs Maryam 😙

 • Sofie
  Geplaatst op 08:09h, 25 januari Beantwoorden

  Dat is eigenlijk wel heel leuk als je eerst in je huis woont voor dat je het koopt,ook al was dat zo niet eerst gepland.
  Ik ben het met helemaal met haar eens over haar tip,soms zie je huizen die geen persoonlijkheid uitstralen maar net een showroom zijn. Be yourself.
  Bedankt voor deze mooie binnekijker Jellina. Fijne donderdag!😘

Geef een reactie