De styling van je tuin pak je zo aan!
10262
post-template-default,single,single-post,postid-10262,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

De styling van je tuin pak je zo aan!

De styling van je tuin pak je zo aan!

De styling van je tuin pak je zo aan!

De styling van je tuin pak je zo aan! Het stylen van je tuin is een vak apart. Er zijn niet voor niets hele bureaus, bedrijven en studies met betrekking tot tuinarchitectuur. Maar toch kan je vaak zelf met een paar handige tips al een eind komen. Een tuin is heel persoonlijk, en heeft ook nog eens per tuin te maken met verschillende omstandigheden, maten, liggingen en afmetingen. In sommige tuinen kan een tuinschuur een perfecte uitkomst bieden voor het opslaan van tuinspullen, of zelfs fietsen. In andere gevallen kan je beter aan de slag met bijvoorbeeld een tuinkast. Kijk, in dit artikel delen we wat algemene stappen die je op iedere tuin kunt toepassen, zodat jij aan de slag kunt met de styling van je tuin!

De styling van je tuin pak je zo aan!

Ongewenste spullen

De eerste stap is het verwijderen van ongewenste spullen uit je tuin. Dit kunnen oude meubels, planten, ornamenten, enz zijn. Als het item geen enkel doel dient of geen waarde toevoegt aan uw tuin, haal het dan weg. Denk aan Marie Kondo’s beroemde uitspraak: ‘Does this sparkle joy for you?’. Word je niet blij van het meubel, het object of de plant in kwestie? Maak er dan iemand anders blij mee! Zo creëer je namelijk ruimte voor spullen en planten die je wel in je tuin wil hebben. Zoals bijvoorbeeld een set mooie VidaXL tuinstoelen.

De styling van je tuin pak je zo aan!

‘Keep it simple’

We raden je aan om het zo simpel mogelijk te houden. Probeer niet te veel verschillende kleuren of patronen in je tuin te gebruiken, maar houd het bij een paar basisthema’s die er uniform en harmonieus uitzien. Een tuin is al levendig genoeg. Dan is het tijd om te kijken naar hoe je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte in je tuin. Dit kun je doen door muren of hekken rond je tuin te plaatsen, klimplanten langs de omheining te planten, of latwerk of prieeltjes te plaatsen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte, aangezien je ook de hoogte in gaat.

Je kunt ook hangende manden en bakken gebruiken die boven de grond hangen. En heb je wel eens gedacht aan het schilderen van je schutting, in bijvoorbeeld een mooie donkere kleur? Erg gaaf als je dat combineert met een mooie buitenspiegel, die zorgt er meteen voor dat je tuin wat groter oogt.

De styling van je tuin pak je zo aan!

Deze ideeën helpen om de ruimte van de tuin beter te benutten en geven jouw tuin een netter en interessanter aanzien. Zodra je je tuin hebt ingericht zoals jij het wil, is het een kwestie van je tuin netjes houden. Dit doe je door planten regelmatig te snoeien, bladeren van de paden te verwijderen en af en toe eens flink de bezem (of hark) erdoor heen te halen.

Succes,

Liefs Jellina ♥

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Hoe ziet de perfecte luie zondag eruit?

Sustainable Interior

Fotobehang als geweldige eyecatcher

 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie