Sustainable interior - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10161
post-template-default,single,single-post,postid-10161,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Sustainable interior

Sustainable interior

Sustainable interior

Sustainable interior. Een huis inrichten is niet voor iedereen zomaar een makkelijke opgave. Waar moet je beginnen? Het is vaak een dure investering. Doe je er goed aan om al je interieur in één keer te kopen? Op social media zoals Instagram, TikTok en via mooie websites kun je veel interieur inspiratie opdoen! Het is prachtig om mooie items voor je interieur te kopen maar heb je er wel eens over nagedacht om ethisch gemaakte, duurzame items te zoeken en hiermee je huis te gaan inrichten? In deze blog wil ik je daar graag meer inspiratie over geven!

Sustainable interior

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een brandend onderwerp in interieur. Alles wat groen, co en milieuvriendelijk is staat hoog op het lijstje van Must-have. Wooden Amsterdam biedt een collectie met veel duurzame producten, gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen om jouw prachtige huis (en kantoor) compleet te maken. Hoe fijn is het om met duurzame producten je huis in te richten en de natuur in huis te halen? Daarnaast gaat 1% van de omzet naar boomplantorganisaties waardoor tegelijkertijd je ecologische voetafdruk wordt verkleind. Ik ben echt fan! Denk jij er wel eens over na om je huis in te richten met meer milieuvriendelijkere producten?
Sustainable interior

Belangrijke principes

Bedrijven die duurzame producten verkopen vinden het belangrijk dat er een eerlijke handel is en zetten mens en planeet op de eerste plaats. Belangrijk is ook het niet ondersteunen van kinderarbeid, gedwongen arbeid en uitbuiting. Eerlijke betalingen, lonen en prijzen. Het minimaliseren van afval en negatief milieu. Een goede en veilige werkomgeving bieden en respect voor het milieu door te kiezen voor duurzame beheerde bronnen en lokaal inkopen.

Het creëren van een milieuvriendelijk interieur vergt bewuste keuzes. Een van die keuzes komt neer op het steunen van lokale makers en bedrijven. Let op Fairtrade producten. Zij ondersteunen transparantie, rechtvaardigheid en respect op de wereldwijde handelsmarkt.

De producten van Wooden Amsterdam zijn  producten die uniek zijn en geven persoonlijkheid aan je interieur. De meeste producten zijn  gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare en niet-giftige materialen. Verantwoordelijk hout, kurk, bamboe of gerecyclede metalen voor meubels en inrichting.

Sustainable interior

De juiste verlichting

Kies de juiste verlichting. Gebruik producten die duurzaam zijn en lang mee gaan. Wooden Amsterdam verkoopt prachtige lampen van het merk Good & Mojo. De lampen zijn gemaakt van het duurzame materiaal bamboe en gaan lang mee. En wist je dat Good & Mojo ook bij elke bestelling bomen laat planten?

Bomen planten

De trend is dat steeds meer winkels (vooral duurzaam bewuste winkels) iets terug willen doen voor de natuur. Zo is het doel van Wooden Amsterdam om tegen 2030 1 miljoen bomen te hebben geplant via verschillende boomplantorganisaties. Op 4 november is @woodenamsterdam gestart met de Green Weeks (periode van 4-11 t/m 5-12) . Tijdens deze weken wordt bij elke bestelling nog een extra boom gedoneerd, naast dat ze al 1% van de omzet doneren aan boomplantorganisaties. Wat een goed initiatief!
Wooden Amsterdam
WOODGRAIN
Wooden Amsterdam

Duurzame moderne levensstijl?

Denk jij er wel eens over na om een duurzamere, maar tegelijk een moderne levensstijl/woonstijl te bereiken? Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren, leuk als je een kijkje neemt op mijn favorites page!
Liefs Jellina ♥

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Fotobehang als geweldige eyecatcher

Een kast met organische vormen

Droomgeuren in de badkamer

Geen reactie's

Geef een reactie