Een kast met organische vormen - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10108
post-template-default,single,single-post,postid-10108,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een kast met organische vormen

Een kast met organische vormen

Een kast met organische vormen

Een kast met organische vormen! De trend van dit moment! Do it yourself. Er komen er op instagram regelmatig een heleboel voorbij. Het is niet alleen leuk om creatief bezig te zijn en het zelf te maken, maar het resultaat is vaak nog veel leuker om te zien. Soms heel simpel, soms enorm uitgebreid, maar je hoeft er zeker niet altijd heel erg creatief voor te zijn. Het is een kwestie van stappen volgen, net als bij het in elkaar zetten van een ikea kast! 

organische vormen

Organische vormen

Waar we eerder vooral de ronde vormen zagen, zien we nu overal veel meer dan alleen maar rond. De organische vormen zijn helemaal van nu en creëren een zachte, warme sfeer met een speels effect. Je kunt deze vormen juist heel goed combineren met de strakke en rechte lijnen die we normaal vaak in een interieur tegen komen. Tegenwoorden zie je veel organische vormen in banken en kasten en salontafels. In deze blog zetten we een stappenplan neer om zelf een kast te maken met zulke prachtige organische vormen.

Verander je boekenkast of vakkenkast

Ik denk dat bijna elk interieur wel een simpele boekenkast of een vakkenkast heeft. In ons interieur hebben we ooit precies tussen twee deuren zelf een kast gemaakt. (Met de credits voor mijn vader😉 ) Nadat ik steeds meer die organische vormen zag, leek het mij een goed plan om van deze kast een hele andere kast te maken.  

De stappen: 

Stap 1:  

Meet je kast precies op en laat bij de bouwmarkt een dunne plaat op maat zagen. 

Maak een kast met organische vormen! stap 1

Stap 2: 

Meet precies uit waar je planken hebt in de bestaande kast, teken deze op de plaat en teken daarna de ronde of organische vormen precies uit. Het mooiste is om het zo te tekenen dat je de kastplanken niet meer ziet na het uitzagen. 

Stap 3: 

Zaag de vormen uit. (Hier een handige man die dat voor mij heeft gedaan.) 

Maak een kast met organische vormen! stap 2

Stap 4: 

Verf de plaat! Ik heb hem in dezelfde kleur geverfd als die van de bestaande kast, namelijk wit, zodat het één geheel lijkt. Ik heb hiervoor de matte spuitbus verf gebruikt van de action.  

Maak een kast met organische vormen

Stap 5:  

Plaats de plaat tegen de kast. Dit kan dmv lijm, spijkertjes of schroefjes. Dit ligt een beetje aan het materiaal van je bestaande kast!  

kast DIY

Stap 6: 

Inrichten maar! Wat een verschil!  

diy

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door mijn diy en ga jij ook zelf aan de slag? Laat het me zien! Tag mij in je instagram story’s! 

Liefs Wilma – @huisjeboompjeboys  

 

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

DIY Plantenbak

3 Tekenen Dat Jouw Huis Niet Optimaal Beveiligd Is 

Starten met een interieur opleiding

Geen reactie's

Geef een reactie