Een moswand in onze badkamer! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5012
post-template-default,single,single-post,postid-5012,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een moswand in onze badkamer!

Een moswand in onze badkamer!

Een moswand in onze badkamer!

Tropische eilanden hebben vaak een schitterende natuur. Als je in Thailand, Bali of Costa Rica bent geweest weet je dat daar zoveel prachtige planten en bomen groeien, een wereld vol wonderlijke natuur. De bomen zo hoog als het maar kan, groener dan groen en alle planten zijn een droom om in huis te hebben. Ook dit jaar heb ik mijn ogen weer uitgekeken, nu in Thailand. Onze droom is dit jaar dan ook werkelijkheid geworden. Wij hebben veel planten in de woonkamer en in de keuken, maar ook in de badkamer wilden we de natuur terug laten komen!

shower

In deze blog vertel ik over onze prachtige moswand in de badkamer!

Door al onze reizen zijn we geïnspireerd door zoveel moois wat de natuur te bieden heeft. Dit jaar zijn wij begonnen aan onze badkamer verbouwing. Jan en ik wilden graag groen van de natuur hebben in onze badkamer. Natuurlijk kan je lekker veel planten in je badkamer neerzetten in potten en is dat heel sfeervol. Maar om het idee te hebben dat je helemaal een bent met de natuur hebben we een wand gemaakt vol met mos en planten. Dat geeft het gevoel dat je buiten een douche neemt doordat je de natuur naar binnen haalt, hoe fijn is dat!

thailand

natuur

natuurbali

We gaan beginnen!

Gelukkig was er nog geen wand geplaatst in onze badkamer en konden we helemaal zelf de indeling bepalen. Een voordeel van onze badkamer is dat we ruimte genoeg hebben. De diepte, hoogte en lengte van de wand konden we dus zelf bepalen. De wand is best groot geworden, echt heel tof. Als je een indruk wilt krijgen van de badkamer verbouwing en de wand kun je die blog via deze link teruglezen.

Op zoek naar mos

Natuurlijk ging Jan eerst naar het bos. En kwam hij met mos thuis. Dit kwam in de kamer te liggen met het idee dat het mos wel goed zou drogen, bij de kachel. Na een paar uur rook het zo erg, dat dit geen optie was. En buiten neer leggen te drogen was te koud en ging dan te lang duren.

Dus het volgende idee was om het online te kopen. Online zijn er veel websites die dit product leveren en konden we mos bestellen. Wist je dat er verschillende kleuren mos te verkrijgen zijn? Moss Green, Naturel, Spring Green, Middle Green, Old spring. De mossen zijn gedroogd en worden daarna geprepareerd en op kleur gebracht. Dit wordt gedaan op een milieuvriendelijke manier. Dus de mooie groene kleur geeft natuurlijk het gevoel van buiten! Een voordeel is ook dat het mos onderhoudsvrij is. Het heeft geen water, licht of ander onderhoud nodig. Dat maakt het product zo bijzonder en ideaal voor onze wand! Voor een moswand te maken kan je op de wand bijvoorbeeld hobby- of tapijtlijm gebruiken. Knip of scheur de onderkant van het mos en beplak de wand met het mos. Als de lijm gedroogd is, kun je de andere planten erin gaan verwerken. Het mos is onderhoudsvrij maar 100% natuurlijk. Je hoeft het geen water te geven of iets anders mee te doen. De mos is zo bewerkt dat het vuil en stof afstotend is zo hoef je het dus niet te onderhouden. Het gaat jaren mee en dat zonder enige onderhoud.

Het geheim van de planten

Het is wel even een dingetje om deze blog te schijven. Vooral omdat ik dan het ‘geheimpje’ verklap van onze moswand. Want natuurlijk hopen we dat iedereen denkt dat onze planten die in de wand zitten echt zijn. Helaas is dit niet waar. Doordat de wand in de douche geplaatst is, en dus waterdicht moet zijn, kunnen er geen echte planten in. Want we kunnen als de wand eenmaal dicht is gemaakt er niet meer bij. Alleen boven in de wand waar de verlichting zit kunnen we nog bij. Dus zijn wij op zoek gegaan naar ‘niet echte’ planten. In tuinwinkels hebben ze mooie ‘nepplanten’ te koop. Wij hebben de mooiste uitgezocht en deze meegenomen.

moswand

douche

moswand

Tof toch, een plantenwand zonder onderhoud. Onze moswand is nu wel een EYECATCHER in onze badkamer!

badkamer

De wand kan je mooier maken met verlichting en steenstrips

Wij hebben de wand aan de zijkant mooier gemaakt met steenstrips, en we hebben er verlichting in gemaakt. De verlichting is dimbaar, zodat je zelf de sfeer kan bepalen. Alles is waterdicht gemaakt, we kunnen alleen nog bij de verlichting. Verder kunnen we niet meer bij het mos en de planten, maar dit is onderhoudsvrij dus ook niet meer nodig 😉

Trots en super blij!

Ik hoop dat jullie de wand nog steeds zo gaaf vinden, nu jullie ons geheim weten 😉 Wij zijn ontzettend blij met de wand! En we hopen jullie te hebben geïnspireerd. Ik zou het super leuk vinden als jullie een reactie achter laten. Dan laat ik die ook aan Jan lezen, want hij is onwijs trots op zijn wand, en we hopen natuurlijk hier lang van te mogen genieten.

Liefs Jellina

40 Reactie's
 • Gerard
  Geplaatst op 23:18h, 27 februari Beantwoorden

  Wat een tof idee! En ik snap het helemaal, moet zelf nog regelmatig terugdenken aan de fijne tijd in Koh Samui 😉

 • Kim Boonstra
  Geplaatst op 09:00h, 10 november Beantwoorden

  Heel erg gaaf! Ik heb een vraag, waar is die supergave badmat van zeegras/kokos van?

 • Imke
  Geplaatst op 09:37h, 15 juli Beantwoorden

  Su-per-gaaf! Zag je foto net voorbij komen op Instagram en dacht: wauw, hier moet ik het fijne van weten, haha!

 • Een Urban Jungle, that’s what I love! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 08:16h, 14 januari Beantwoorden

  […] tegengekomen zijn proberen we ook (voor zover mogelijk) in ons huis te krijgen. We hebben zelf een moswand in onze douche gemaakt zodat we het gevoel hebben dat we buiten in de natuur staan te […]

 • Houtenstellingspecialist
  Geplaatst op 14:07h, 02 januari Beantwoorden

  Wauw, wat tof gedaan! Ik zat laatst in een pizzaria in Amsterdam en zag dat ze zo’n zelfde soort muur gemaakt hadden, maar dan met een houten opbergrek tegen de wand geplaatst met allemaal kleine bloempotjes met hangplanten erop. Dat rek viel me in eerste instantie helemaal niet op, maar het lijkt me best gemakkelijk te maken! Wel mooi gedaan met dat glas ervoor zeg!

  Groetjes, Carla

 • Het jaar 2019, verbouwen, Instagram en mijn Blog! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 10:13h, 31 december Beantwoorden

  […] maand heeft Jan onze moswand in onze badkamer afgemaakt! Het was natuurlijk wel even een grote klus om deze wand te maken maar […]

 • Een sunshower in de douche! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 20:56h, 14 november Beantwoorden

  […] douche heeft nog een geheim! Vorige week schreef ik een blog over de prachtige moswand die Jan in onze badkamer maakte. Daarin verklapte ik een geheimpje, dus […]

 • Karin (woonenzostyling)
  Geplaatst op 12:18h, 27 oktober Beantwoorden

  Ik dacht al zal wel ergens open kunnen om te besproeien maar op deze manier hoeft dat dus niet…. ziet er heel echt uit! 👌 Prachtig!!

 • Homestylingdesign (Desirée)
  Geplaatst op 22:03h, 23 oktober Beantwoorden

  Echt Super super tof!!!! Jaloers ben ik..Hihi
  Jan mag trots zijn op dit werk..en dat het nep planten zijn dat zie je er zeker niet vanaf! Ik dacht al “hoe doe je daar echte planten in en het onderhoud” 🙈
  Ik vind het echt te gek jullie douche…je waant je zeker in een tropisch land. 😍

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:03h, 26 oktober Beantwoorden

   Hey Desirée!

   Thanks voor je leuke reactie 🌴🌿💚 ! Wat lief dankjewel ! Jaaaaa, ben zo blij met onze wand!

   Liefs Jellina

 • Biche De Paepe
  Geplaatst op 19:11h, 23 oktober Beantwoorden

  Altijd gedacht dat het echte waren🙈 zoooo uniek, top!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:03h, 26 oktober Beantwoorden

   HI!

   Yes, dankjewel! Ik ben blij dat je de wand zo nog heel tof vind, dankjewel 🙂

   Groetjes Jellina

 • Kris de Vries
  Geplaatst op 15:00h, 23 oktober Beantwoorden

  Heel gaaf en uniek! Ik dacht al dat de planten niet echt zijn, omdat ze moeilijk zouden overleven in het glazenwand. Maar een heel top idee hoor, dit zal een rust gevoel geven bij het douchen. Schouderklopje voor jullie!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:06h, 26 oktober Beantwoorden

   Hi Kris,

   Wat lief dankjewel ! Yes echt heel ontspannen, ja toch 🙂 Super lief je berichtje, thanksss!

   Liefs Jellina

 • Renate paans
  Geplaatst op 14:56h, 23 oktober Beantwoorden

  Hey jellina

  Ik vind het zo erg tof, super idee, love it.

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:07h, 26 oktober Beantwoorden

   Hi renate,

   Ahw thanksss, wat tof dat je mijn blog gelezen hebt 🌴🌿💚 !!

   Groet Jellina

 • Sylvia (stylebysyl)
  Geplaatst op 14:19h, 23 oktober Beantwoorden

  Het is zo’n onwijs gaaf stukje “natuur in huis” geworden! Ik zie idd een stukje Bali erin terug, waar ik ook zo heerlijk buiten in bad en onder de douche ging😍 hier heb ik trouwens ook alleen maar nep groen in de badkamer, omdat we geen raam daar hebben! Complimenten ook voor Jan!!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:08h, 26 oktober Beantwoorden

   Hey Sylvia,

   Wat tof dat je ook in Bali bent geweest! Wat gaaf dat je het herkent super leuk om te horen, dankjewel 🙂 Ja idd, af en toe heel af en toe mag nep groen wel he! Ik geef ze door aan Jan , thanks!

   Liefs Jellina

 • Lindi
  Geplaatst op 12:18h, 23 oktober Beantwoorden

  Echt super gaaf gedaan! Lijkt me heerlijk zo in de natuur douchen 🙂

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:08h, 26 oktober Beantwoorden

   Hi lindi!

   Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt, echt thanks daarvoor! Yes, het werkt heel ontspannen dankjewel 🙂

   Liefs Jellina

 • Thea
  Geplaatst op 08:46h, 23 oktober Beantwoorden

  Wat een super idee om buiten naar binnen te halen in je badkamer dmv een plantenwand . Lijkt zo wel of je op Bali aan het buiten douchen bent! Erg origineel en prachtig! Ben al enorm jaloers op je mooi grote badkamer en dan ook nog zo’n wand erbij! Schitterend!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:44h, 26 oktober Beantwoorden

   HI Thea,

   Dankjewel, ja toch heerlijk zulke tropische oorden 🙂 Wat lief, dankjewel, en je reactie super lief!

   X Jellina

 • @wendy.family.newhome
  Geplaatst op 08:31h, 23 oktober Beantwoorden

  Oh ze zijn niet echt! Heb ik altijd gedacht. Maar het is eigenlijk ook wel logisch. Hoe zou je het anders mooi kunnen houden. Vind het nog steeds prachtig zo. Liefs Wendy

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:39h, 26 oktober Beantwoorden

   Hey Wendy,

   Nee, hahah dankjewel voor het lezen van mijn blog! Ja idd, dat lukt dan niet met water erbij 😉 Gelukkig dat je het nog zo mooi vind!

   Liefs Jellina

 • Astrid van kuijk
  Geplaatst op 07:29h, 23 oktober Beantwoorden

  Ik vroeg het me steeds af, HOE DAN? Gelukkig is het geheim bekend gemaakt!! Prachtig!! Wat een mooi!!💚

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:10h, 26 oktober Beantwoorden

   Hey Astrid!

   hahah , wat leuk om je reactie te lezen 🙂 hahah yes the Bog secret onthuld 😉 ben blij dat je de wand nog zo prachtig vind!!!

   Liefs Jellina

 • Ilona - Woondingen
  Geplaatst op 06:30h, 23 oktober Beantwoorden

  Wat super tof! 🌴🌿💚 En DAT is dus het geheim!! Ik heb het me al zooo vaak afgevraagd hoe jullie dit in hemelsnaam mooi konden houden😅! Maar ik wist dat er een blog ging komen, dus wachtte geduldig af😬. Super leuk om te weten, ga het onthouden voor bij ons thuis. Heel erg mooi bedacht en gemaakt Jellina & Jan! 🦎🖤

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:01h, 26 oktober Beantwoorden

   Hi Ilona,

   Zo leuk, dankjewel 🌴🌿💚 hahah yes the big secret 😉 Wat tof dat je zo geduldig was, deze blog duurde even voordat hij online was, maar ik zoek soms meer uren in een dag die er niet zijn 😉 hihi. Dankjewel super lief !

   Liefs Jellina

 • Mar
  Geplaatst op 22:07h, 22 oktober Beantwoorden

  Echt super gaaf! 😍Ik had al het sterke vermoeden dat dit geen echte planten waren, maar dat maakt het er niet minder mooi om 😀 nog wel een vraag: hoe kom je aan zo’n mooie glazen wand?

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:00h, 26 oktober Beantwoorden

   Hey!

   Wat tof dankjewel ! Thanks voor het lezen van mijn blog en voor je reactie, echt tof!Die wand hebben we op de kop getikt via marktplaats 🙂

   Groetjes Jellina

 • Deense zomer
  Geplaatst op 20:07h, 22 oktober Beantwoorden

  Haha the big secret is revealed! Ik vroeg me eerlijk gezegd ook al af hoe je zo’n wand groen houdt. Toch heel slim dit en het ziet er echt uit. Bovendien is het idee erachter mega cool en heb ik het nog niet eerder gezien! Toppers zijn jullie! Liefs Linda

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 20:59h, 26 oktober Beantwoorden

   Hi Linda,

   hahaha yes the big secret 🙂 Wat lief, dankjewel dat je zo’n leuke reactie achterlaat!! Super lief,

   Liefs Jellina

 • Marianne
  Geplaatst op 19:39h, 22 oktober Beantwoorden

  Wat gaaf zeg.. ik schrok wel even want ik dacht echt dat ze echt waren en volgens mij is dat niet gezond vooral moos niet.. maar gelukkig is dat niet zo .. het is echt superrr geniet ervan meis ik kom wel een keer douchen😊. 😘

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 20:58h, 26 oktober Beantwoorden

   Hey Marianne,

   Tof om je reactie te lezen, dankjewel! hahaha you are welcome !!

   Groetjes Jellina

 • Beryl Lont
  Geplaatst op 19:14h, 22 oktober Beantwoorden

  Super gaaf en de complimenten aan Jan. Dit is echt next level.

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 20:56h, 26 oktober Beantwoorden

   Hi Beryl!

   Thanks dat je een kijkje hebt genomen op mijn blog! En ik zal zeker Jan de complimenten doorgeven 😉

   Groet Jellina

 • Natascha - @huisjeskijken
  Geplaatst op 19:14h, 22 oktober Beantwoorden

  Echt zo ontzettend cool! Vroeg me idd wel af hoe je de planten verzorgde. Maar dat geheim is nu opgelost ;-). Dacht eerst zelfs dat er misschien nog salamanders en slangen in zouden zitten….. maar daar ging mijn fantasie toch echt met me aan de haal!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 20:56h, 26 oktober Beantwoorden

   Hi Natascha,

   Wat tof dat je mijn blog gelezen hebt 🙂 haagah yes geheim gedeeld 🙂 Das was zeker een idee, er zitten alleen een paar slangen en hagedissen in van Déjan zijn speelgoed 😉 hahaha

   Liefs Jellina

 • Andrea de Groot
  Geplaatst op 18:28h, 22 oktober Beantwoorden

  Supercool die wand van jullie! Hier ook nepplanten in badkamer ivm geen raam 🙋🏻‍♀️

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 20:54h, 26 oktober Beantwoorden

   Hi Andrea,

   Super tof dat je mijn blog gelezen hebt, dankjewel !Planten horen erbij he 🙂

   Liefs Jellina

Geef een reactie