Een Urban Jungle, that’s what I love! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5340
post-template-default,single,single-post,postid-5340,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een Urban Jungle, that’s what I love!

Een Urban Jungle, that’s what I love!

Een Urban Jungle, that’s what I love!

Ons huis staat echt vol met planten! Het kan mij niet gek genoeg zijn. In de badkamer, slaapkamer, woonkamer en de keuken! Het zorgt bij ons voor een hele fijne sfeer in huis. Mijn man Jan en ik zijn ook grote reisliefhebbers. Wij zijn al in veel mooie landen geweest, ook Indonesië en Midden-Amerika was geweldig. Dit jaar zijn we met de kinderen in Thailand geweest en ik heb mijn ogen weer uitgekeken naar de mooie natuur en alle planten en bomen. De natuur is daar echt het einde! De planten die we daar tegengekomen zijn proberen we ook (voor zover mogelijk) in ons huis te krijgen. We hebben zelf een moswand in onze douche gemaakt zodat we het gevoel hebben dat we buiten in de natuur staan te douchen!

room

Inspiratie

De planten die bij ons wonen zijn op verschillende manieren bij ons gekomen. Door leuke samenwerkingen op instagram maar de meeste planten kopen we zelf. Maar we bezoeken ook gewoon bloemen- en plantenwinkels. Ook krijg ik wel eens stekjes van meiden die ik volg op Instagram. Ik word geïnspireerd door de natuur, door sfeer en warmte die planten geven, en ik match de kleur groen goed met mijn interieurstijl. Ik vind het vooral heel tof als een plant heel lang bij ons woont!

badkamer

planten

Mijn favoriete plant?

Mijn favoriete plant is de monstera plant. Hier hebben we er ongeveer zes van staan in ons huis, groot en klein! En ook zeker de Strelizia, die je in Indonesië en Thailand veel tegenkomt in het wild (maar dan 4x zo groot). Super gaaf. Ik houd sowieso van hele grote planten. Onze woonkamer heeft een heel hoog plafond dus ik kan ook hele hoge en grote planten kwijt!

zonneschijn

tv

plant

keukeninspiratie

workspace

Wat is de belangrijkste eigenschap in een plant?

De belangrijkste eigenschap in een plant is voor mij de vorm en de kleur van het blad. Hoe groener hoe beter. Ik ben zelf niet helemaal fan van planten die wit in hun blad hebben, of heel vlekkerig zijn. Zoals bijvoorbeeld de Aglaonema, of de Calathea. Al staan ze in combinatie met groenere planten soms ook wel in mijn huis 😉 Het fijne is dat alle planten zuurstof produceren en in staat zijn om in meer of mindere mate de lucht te zuiveren. Dat is toch ook heel belangrijk in huis!

livingroom

slaapkamers

Hoe ik alle planten thuis in leven hou?

Het is soms wel even moeilijk om een Urban Jungle bij te houden. Jan en mijn moeder helpen daar heel goed bij! Ik geef de planten ook wel water, maar we doen het om en om. Twee keer in de week, meestal op woensdag en zondags nemen we daar tijd voor! De ene plant is makkelijker te verzorgen dan de andere. Sommige planten hebben het wat moeilijker als het kouder wordt.

plants

mooi

kitcheninspo

Blog ‘planten inspiratie’!

Onder dit kopje ‘planten inspiratie’, wil ik meer gaan delen over de verzorging van planten. Of ze veel daglicht nodig hebben, of juist ook wel tegen een schaduwplek bestand zijn. En ook hoe je ze het beste kunt stylen in je huis!
Er valt zoveel te vertellen over planten, dus dit kopje lijkt mij echt heel tof om te vullen met allemaal inspiratie! Genoeg leuke blogs in het vizier 😉

work

workspace

Ben jij ook zo gek op planten?

Word jij ook dagelijks geïnspireerd door interieurs vol groene en gezellige kamerplanten? Dan ben je niet de enige. Volg mij @jellinadetmar op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! Heb jij ook een ‘Urban Jungle’ en wil je wel eens een leuke blog schrijven? Mail dan naar info@jellinadetmar.nl!

Liefs,

Jellina

3 Reactie's
 • Haal de natuur in huis - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 09:43h, 20 april Beantwoorden

  […] mijn Instagram pagina @jellinadetmar en mijn website deel ik veel inspirerende foto’s van ons ‘urban jungle’ interieur. Ook deel ik […]

 • Zo maak je een strak en modern interieur warm en gezellig - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 20:51h, 19 februari Beantwoorden

  […] Planten zorgen meteen voor een huiselijke sfeer, ook in een modern interieur. Een mooie varen, een bonsai of zelfs een hangplant zorgen voor een prachtig geheel. Wil je toch zoveel mogelijk je strakke inrichting behouden? Kies dan voor hippe geometrische vazen en plantenbakken of creëer je eigen urban jungle! […]

 • Wilma
  Geplaatst op 17:52h, 22 januari Beantwoorden

  Ik hou heel erg van planten maar heb al heel lang geen planten in huis meer vanwege meerdere katten die ik heb en die niet van de planten af kunnen blijven.Vroeger, ik ben al wat ouder, had ik enorm veel planten staan maar wil het nu toch herintroduceren in de hoop dat mijn poezen de planten wat met rust laten. Heb al wat leuke ideeen en ga het gewoon proberen.

  Nog een vraag Jellina, de mooie grote groene bomen wandplaat, doek, poster of wat het ook mag zijn van materiaal, die vind ik zo gaaf, waar heb je die gekocht? Ik hoor het graag van je.

Geef een reactie