Zo maak je een strak en modern interieur warm en gezellig - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5947
post-template-default,single,single-post,postid-5947,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Zo maak je een strak en modern interieur warm en gezellig

Zo maak je een strak en modern interieur warm en gezellig

Zo maak je een strak en modern interieur warm en gezellig

Je huis strak en modern inrichten oogt erg knap, maar het kan soms een beetje kil aanvoelen. Toch is het perfect mogelijk om je strakke interieur een warme uitstraling te geven. Ben je op zoek naar inspiratie? Ga dan aan de slag met onderstaande tips.

Kleuraccenten

Bij strakke en moderne interieurs wordt er vaak gekozen voor wit, zwart en grijs. Een woonaccessoire in een opvallende, warme kleur kan dan wonderen doen. Je kan de ruimte ook warmer maken door te kiezen voor een accentmuur in een iets donkerdere kleur. 

Daarnaast kan ook een vleugje goud warmte brengen in je interieur. Kies voor subtiele goudaccenten of ga voor een echte eyecatcher. 

spiegel

Sfeerverlichting

Met de juiste verlichting creëer je onmiddellijk meer sfeer in je huis. In eerste instantie zorg je voor een goede basisverlichting door middel van spots of hanglampen. Dit soort verlichting verspreidt een zacht en gelijkmatig licht. 

Daarnaast kun je ook sfeerverlichting toevoegen met als doel gezelligheid en warmte te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een tafellamp die voor een warm schijnsel zorgt of een vloerlamp met ingebouwde dimmer. Sommige mensen geven de voorkeur aan klassieke wandverlichting die je ook vaak kan terugvinden in casino’s waar je Roulette kan spelen. 

’s Avonds kun je eventueel kaarsen aansteken voor extra gezelligheid en de aangename geur is natuurlijk ook mooi meegenomen. Plaats je kaarsen in mooie kandelaars of toffe kaarsenhouders zodat de reflectie van het kaarslicht mooi tot zijn recht komt.

woonkamer

Stoffen en materialen

Heb je een strakke sofa? Breng de strakke lijnen dan in balans door te kiezen voor zachte stoffen in kussens, dekentjes en tapijten. Hierbij kun je kiezen voor zowel lichtere kleuren als meer opvallende kleuren. 

Kies voor warme materialen zoals een houten vloer of een stenen muur. Dit zorgt meteen voor een warm accent in je woning. Een moderne woonkamer met strakke lijnen kun je ook heel gezellig maken door bijvoorbeeld te kiezen voor een open haard of een houtkachel. Natuurlijke materialen stralen van zichzelf al heel veel warmte uit. Decoratieve elementen in hout, bamboe, jute of riet brengen alles mooi in evenwicht.

livingroom

Groene planten

Planten zorgen meteen voor een huiselijke sfeer, ook in een modern interieur. Een mooie varen, een bonsai of zelfs een hangplant zorgen voor een prachtig geheel. Wil je toch zoveel mogelijk je strakke inrichting behouden? Kies dan voor hippe geometrische vazen en plantenbakken of creëer je eigen urban jungle!

room

4 Reactie's
 • A. de Haan
  Geplaatst op 21:04h, 28 december Beantwoorden

  Hallo, ik ben weg van de lange kist/meubel die op deze foto staat. Weet je nog waar die gekocht is?

 • VKrina
  Geplaatst op 16:15h, 06 november Beantwoorden

  Prachtige interieur om van te genieten. Ik kreeg direct enkele ideetjes om mijn woonkamer een andere uitstraling te geven. Dank je voor het delen van deze tips.

 • Lindsay
  Geplaatst op 21:16h, 21 juli Beantwoorden

  Hi there, this is beautiful! Where can I find this white planter hanging from the ceiling?

 • Beau Bewust
  Geplaatst op 11:42h, 28 februari Beantwoorden

  Leuk artikel! Ons huis is momenteel iets te clean, handige tips dus 🙂

Geef een reactie