Een stenen muur in de woonkamer! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
4369
post-template-default,single,single-post,postid-4369,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een stenen muur in de woonkamer!

Een stenen muur in de woonkamer!

Een stenen muur in de woonkamer!

Inmiddels weten jullie wel dat wij groot fan zijn van brickwalls. In ons huis hebben we verschillende ‘echte’, oude muren, en stenen muren die we zelf hebben aangebracht. In de keuken hebben we een stenen muur gemaakt. En in onze nieuwe slaapkamer op de bovenverdieping hebben we een oude stenen muur behouden die al in ons huis aanwezig was, ook de badkamer heeft een stenen muur bij de wasbak gekregen.

boerderijwoning

Een ‘brickwall’ in de woonkamer

We vinden die muren echt zo gaaf en past het zo goed in ons huis, dat we wel een grote stenen muur wilden hebben.. Dus sinds kort mogen we ook onwijs blij zijn met een nieuw aangebrachte muur met oude stenen in onze woonkamer!

Een paar weken geleden zijn wij in contact gekomen met Enrico van wallofsteen !

Hij was gelijk net zo enthousiast als wij waren en kwam gezellig bij ons langs. Voor Enrico is het belangrijk dat de mensen die een stenen muur in huis willen, met eigen ogen kunnen zien hoe het product eruit ziet.
Hij had dus veel voorbeeld stenen mee, en ook foto’s van eerdere projecten. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn in kleur, structuur, enzovoorts, willen de mensen van wallofsteen dit graag zo tastbaar mogelijk maken voor hun klant.
Jan en ik hadden samen al wel ideeën opgedaan online en op Pinterest. Met onze foto’s, ideeën en Enrico’s voorbeeld muurtjes hadden we een goed idee van hoe de muur zou moeten gaan worden. Zo samen kwamen we tot besluit dat de drie aan een verbonden muren in onze woonkamer, samen één ‘oude’ stenen muur zou gaan vormen.

brickwalls

muisje

Ga op zoek naar voorbeelden

Als je op Pinterest zoekt met de #brickwalls kom je zoveel verschillende muren tegen. Het voordeel hiervan is, dat je zelf echt kan zoeken wat voor muur bij jouw past. Ook zijn er heel veel mogelijkheden in kleursamenstelling mogelijk. De kleur van de stenen is belangrijk, zo ook de kleur van de voeg. En ben jij iemand die van een strakke muur houdt? Of wordt je heel blij van een ruige industriële muur?

Onze voorkeur voor de stenen muur

Onze voorkeur ging uit naar een lichte steen en die hier en daar mixen met een donkere variant. En we hebben een grijze voeg gekozen die matcht met de stenen. Bij de kachel hebben we donkere stenen gekregen en een donkere voeg, zo oogt het ook alsof er wat rook van de kachel afgekomen is.
Ik vond het ook heel tof als er een oude scheur in de muur zo komen, en Jan bedacht een nisje voor ons muislampje en onze kraaivogel.

Het is toch geweldig dat wij zo samen tot dit resultaat konden komen. Enrico heeft met ons de basis door genomen en wij konden zelf een invulling geven van de ruigheid bij het plaatsen van de stenen, en die scheur in de muur is ontzettend gaaf uitgekomen!

inspiratie

stenen muur

zebra

muis

woonkamer

livingroom

Het product

Wall of Steen geeft elke bestaande muur de stoere bakstenen look die niet van echt te onderscheiden is. Elke kleur en vorm is mogelijk en maakt iedere bakstenen muur uniek. De stenen worden met de hand gemaakt van een natuurproduct. Ze worden tussen de 7 mm en 1,5 cm dik. Stuk voor stuk worden de stenen door en door gekleurd en eventueel verweerd gemaakt. Alles is mogelijk, en aangezien er vantevoren iemand bij je langs komt, is goed duidelijk wat uiteindelijk het resultaat gaat worden.

Warmte en gezelligheid 

Wij hadden een witte muur, en ons plafond in de woonkamer is echt hoog; 3.5 meter. Daardoor miste ik wel wat sfeer en gezelligheid. We hebben altijd veel planten die voor opvulling en gezelligheid zorgen maar er ontbrak echt iets. Nu de muur gevuld is met echte bakstenen is de sfeer ineens heel anders. De muur komt iets meer op je af, waardoor de ruimte waar knusser aanvoelt. Het geeft onze woonkamer echt sfeer! In de avond hebben we gezellig sfeerlicht boven de stenen muur en dat geeft ’s avonds echt een heel knus gevoel!

licht

interieur

oudenstenenmuur

Altijd al gedroomd van een industriële bakstenen muur?

Heb je nog vragen over onze nieuwe muur en zou je dit ook heel tof vinden in je huis? Stel al je vragen onder deze blog, of via mijn Instagram account, of mail info@wallofsteen.nl en dan gaan wij ons best doen om jouw vraag te beantwoorden 🙂

Liefs Jellina

 

Dese blog is tot stand gekomen i.s.m Wallofsteen.

5 Reactie's
 • - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 20:46h, 19 februari Beantwoorden

  […] voor warme materialen zoals een houten vloer of een stenen muur. Dit zorgt meteen voor een warm accent in je woning. Een moderne woonkamer met strakke lijnen kun […]

 • Het jaar 2019, verbouwen, Instagram en mijn Blog! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 10:04h, 31 december Beantwoorden

  […] Inmiddels weten jullie wel dat wij groot fan zijn van brickwalls. In ons huis hebben we verschillende ‘echte’, oude muren, en stenen muren die we zelf hebben aangebracht. In de keuken hebben we een stenen muur gemaakt. En in onze nieuwe slaapkamer op de bovenverdieping hebben we een oude stenen muur behouden die al in ons huis aanwezig was, ook de badkamer heeft een stenen muur bij de wasbak gekregen. We vinden die muren echt zo gaaf en past het zo goed in ons huis, dat we wel een grote stenen muur wilden hebben in onze woonkamer! Dus in Juni is die wand geplaatst. We zijn er nog steeds onwijs blij mee, wauuww een nieuw aangebrachte muur met oude stenen in onze woonkamer! Check je mijn foto’s!! […]

 • Mona koerts Groenhout
  Geplaatst op 14:45h, 12 juni Beantwoorden

  Wat is het mooi geworden zeg, een hele andere sfeer !
  Die lampen passen er ook goed bij, heel tof.

  Liefs mona.

 • Wendy
  Geplaatst op 08:24h, 12 juni Beantwoorden

  Het is echt bijzonder en mooi, die avondfoto’s laten zo goed de sfeer zien, knus!!

 • Deense zomer
  Geplaatst op 18:26h, 11 juni Beantwoorden

  Echt mega cool gedaan! Vakwerk, dat kun je wel zien. En wat een sfeer met de lampen aan. Wauw! Liefs Linda

Geef een reactie