Meer woonruimte in huis zonder te verhuizen? Deze 3 dingen kun je doen! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog Meer woonruimte in huis zonder te verhuizen? Deze 3 dingen kun je doen!
10286
post-template-default,single,single-post,postid-10286,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Meer woonruimte in huis zonder te verhuizen? Deze 3 dingen kun je doen!

Meer woonruimte in huis zonder te verhuizen? Deze 3 dingen kun je doen!

Meer woonruimte in huis zonder te verhuizen? Deze 3 dingen kun je doen!

Veel mensen verhuizen naar een groter woning voor meer woonruimte. Maar tegenwoordig kun je veel investeringen aan je bestaande huis doen om de woonruimte te vergroten. Want laten we eerlijk zijn, meer woonruimte in je bestaande huis komt altijd van pas. Denk bijvoorbeeld aan een extra woonkamer, slaapkamer of juist een thuiskantoor. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar welke investeringen kun je doen voor meer woonruimte? Wij zochten het uit!

Meer woonruimte in huis zonder te verhuizen? Deze 3 dingen kun je doen!

Uitbreiden of aanpassen?

Al snel denken we aan het vergoten van de woonoppervlakte, maar is dit wel nodig? Bij veel woningen is het namelijk niet nodig. We denken dat we meer woonoppervlakte nodig hebben, maar wat we eigenlijk willen is een ruimtelijk gevoel. Maar wat betekent dit?

Bij veel woningen valt winst te behalen door een andere indeling. Voeg bijvoorbeeld meerdere kamers in één kamer. Verwijder schorten en kies voor open. We houden namelijk van een open, ruim en licht. Door een simpele oplossing kun je vaak al meer ruimte creëren in je huis.

Schuren en zolders vaak vergeten

Een andere manier om meer woonruimte te creëren is door te kijken naar je zolder of schuur. Vaak worden deze overgeslagen, terwijl het kansrijk kan zijn om deze te verbouwen. Zo kun je een zolder omtoveren van opslag naar een extra kantoor of slaapkamer. 

Ook aan schuuraanbouw kan omgetoverd worden naar een praktische ruimte. Bijvoorbeeld een bijkeuken, extra kantoor, etc. Uiteraard moet je zolder of schuur hier wel geschikt voor zijn. 

De functionele en populaire serre

Heeft het bovenstaande al plaatsgevonden of wil je gewoon meer ruimte? Kies dan voor een serre. Met een serre aanbouw krijg je in één klap een hoop woonruimte erbij. Bovendien kies je zelf de indeling van de serre. Kies bijvoorbeeld voor een extra eetkamer met een schitterend uitzicht op de tuin. Wie wilt dat nu niet?

Vooral glazen serres zijn erg geliefd vanwege de luxe uitstraling. Vooral een glazen serre met dunne profielen is erg in trek. De dunne profielen geven onbelemmerd uitzicht naar buiten, maar geven de woning ook een luxe uitstraling. Wil je meer woonruimte en meer woongenot in je bestaande woning? Kies dan voor een glazen serre en haal meer uit je woning!

Meer woonruimte in huis zonder te verhuizen? Deze 3 dingen kun je doen!

Groet Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Waarom de onderhoudsarme garagedeur zo populair is …

Overweegt U Een Openslaande Garagedeur? Hier Moet U Rekening Mee Houden!

 

1Reactie
  • CEKA Nederland
    Geplaatst op 13:01h, 03 februari Beantwoorden

    Wat een leuke blog! Advies over interieur kan ik wel gebruiken… Ik vind het zo lastig om de juiste kleuren en materialen met elkaar te combineren soms. Goed geschreven blog en leuke foto’s er bij!

    Groetjes,

    Carla

Geef een reactie