Tips voor een gezellige meisjeskamer
10602
post-template-default,single,single-post,postid-10602,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Tips voor een gezellige meisjeskamer

Tips voor een gezellige meisjeskamer

Tips voor een gezellige meisjeskamer

Tips voor een gezellige meisjeskamer. Is je dochter de kinderkamer ontgroeid? Dan wordt het tijd voor een echte meisjeskamer! Dat is een leuke uitdaging. Want hoe richt je een meisjeskamer in zonder terug te vallen op clichés zoals roze en een prinsessenlook? Met deze vijf stappen richt je een meisjeskamer in die helemaal bij jouw dochter past.

Tips voor een gezellige meisjeskamer

Kies een stijl of thema

Het inrichten begint met het uitzoeken van een stijl of thema voor de kamer. Daarbij kun je denken aan een interieurstijl zoals landelijk, modern of bohemien. Maar misschien past een bepaald thema beter bij jouw kind. Houdt ze bijvoorbeeld van de natuur, van sprookjes of van sport, dan baseer je de inrichting daar op. Ook kun je de basisinrichting neutraal houden, zodat je in de loop van de tijd kunt wisselen van thema door accessoires en decoraties te vervangen of zelfs door één van de muren een andere kleur te geven.

Maak een moodboard

Weet je voor welke stijl of welk thema je wilt gaan? Verzamel dan afbeeldingen die bij dit thema passen. Dat kun je online doen, maar ook fysiek door magazines door te pluizen, afbeeldingen uit te knippen en op te plakken. Een leuk klusje om samen met je kind te doen! Dit moodboard is een goede basis voor de volgende stappen, niet alleen bij het kiezen van kleur, maar ook bij het vinden van de juiste meubelen en passende accessoires.

Kies een kleur

Welke kleur springt er uit op het moodboard? Kies een lichte tint van deze kleur en gebruik hem voor de grotere oppervlakten zoals de muur, het gordijn en het plafond. Kies je voor een donkere tint dan wordt de kamer vaak optisch kleiner. Een felle tint kan druk overkomen. Lichte tinten zijn rustig en laten een ruimte groter lijken. Heb je de basis eenmaal gereed dan richt je de rest van de kamer in met meer donkere tinten van de basiskleur en/of complementaire kleuren. Daar mogen best een paar opvallende tinten tussen zitten, maar maak het geen bonte verzamelijk van kleuren, om te voorkomen dat het te druk wordt in de kamer.

Deel de ruimte in

Een kamer heeft geen onbeperkt oppervlakte. Neem de maten op en ga pas daarna shoppen voor nieuwe meubelen. Zet een kamer niet te vol, er moet voldoende bewegingsruimte over blijven. Heeft de kamer een beperkte ruimte? Kijk dan naar handige oplossingen zoals een hoogslaper waar je een bureautje onder zet, ‘zwevende’ kasten zodat er meer vloeroppervlakte over blijft of een kast op de gang zodat er meer ruimte in de kinderkamer zelf is. Meubelen en accessoires koop je in het thema van de kamer. Daarbij kun je ook denken aan bijvoorbeeld muurdecoraties zoals schilderijen en muurstickers, aan knuffels en aan een gezellig en warm kleed voor de vloer.

Richt hoekjes is

Aparte hoekjes met elk hun eigen doel helpen een kind te concentreren. Een huiswerkhoekje bijvoorbeeld, waar geen afleiding is van leesboeken en speelgoed. Een leeshoek waar je dochter fijn kan lezen en een knutselhoek om lekker creatief bezig te zijn.

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs:

BLOG: Beregening voor je gazon 

Tuintrends 2023

Geen reactie's

Geef een reactie