Vogels spotten genieten met een verrekijker
10639
post-template-default,single,single-post,postid-10639,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Vogels spotten genieten met een verrekijker

Vogels spotten genieten met een verrekijker

Vogels spotten genieten met een verrekijker

Vogels spotten genieten met een verrekijker. Sinds kort wonen Jan en ik met onze kinderen in een prachtig natuurgebied. Wij hebben net een boomhut in de tuin gebouwd op een wonderlijke plek. Het is hier echt fantastisch. Wat ons echt fascineert aan onze nieuwe woonomgeving zijn alle vogels en dieren. En wat is er nu mooier om vanuit de boomhut te genieten hiervan samen met onze kinderen. Een goede verrekijker is niet alleen handig tijdens onze vogelspot avonturen, maar ook tijdens wandelingen en fietstochten door prachtig natuur gebied. Het maakt ons echt bewust van de omgeving waarin we leven. Ook online eenverrekijker kopen? Bekijk ze allemaal op Knivesandtools.

dejan en melin

Geluiden en verwondering

Heb jij wel eens het gevoel gehad als je buiten bent en een geluid hoort of een mooi dier spot dat je denkt, die had ik wel eens van dichtbij willen zien? Of als je in de natuur bijzondere geluiden hoort dat je dan denkt waar is mijn verrekijker? Dat gevoel hebben Jan en ik echt heel vaak. Wij vinden het fijn om te weten welke vogels er in de lucht vliegen en welke geluiden we horen.

Wij hebben al veel vogels gespot. Zoals de koekoek, bonte specht, koolmees, pimpelmees, merel, roodborstje, nachtegaal en zanglijster. Elke vogelsoort heeft zijn eigen uniek geluid. De koekoek heeft een karakteristieke roep die klinkt als “koekoek”. De bonte specht maakt een hard geklop op bomen met zijn snavel, en een luide “kikkik” roep. De koolmees heeft een hoog en scherp gefluit, en zingt ook een melodieus liedje. De nachtegaal zingt een rijk en complex liedje, met veel verschillende tonen, ritmes en melodieën. En de zanglijster zingt ook een uitgebreid liedje, met veel variatie en herhalingen van tonen en melodieën.

blog verrekijker

verrekijker van Eden

boomhut verrekijker

Om deze vogels van een afstand te spotten vinden wij het fijn om een goede verrekijker altijd bij de hand te hebben. Dit evenals mijn camera die ook nooit van mijn zijde wijkt.

Jan en ik vinden dat het spotten van wilde dieren en het horen van hun geluiden echt een gevoel van opwinding en verwondering geeft. De schoonheid en diversiteit van de natuur is bijzonderen en is belangrijk om te ervaren hoe klein we eigenlijk zijn in vergelijking met de grootsheid van de wereld om ons heen. En met zo’n goede kijker blijf je kijken, het is beeld is echt magisch wat je ziet, zo onwijs mooi!

Ook een kijker voor Déjan en Melin

Voorheen vechten Jan en ik om de verrekijker en wilden de kinderen ook snel kijken als we wat hadden gespot. Dit kan  natuurlijk niet allemaal tegelijk. Onze kinderen delen vanaf nu ook een mooie kijker, de verrekijker van Eden. Deze Eden verrekijker is een compacte en lichtgewicht verrekijker die Déjan en Melin nu mee willen nemen tijdens al hun avonturen. Het lichte gewicht maakt het gemakkelijk om de kijker overal mee naartoe te nemen voor hun, terwijl de hoogwaardige optiek ook zorgt voor een helder en scherp beeld. Voor Déjan is het ook fijn dat de kijker ook scherp worden gesteld op kleine diertjes, wat handig is voor het bestuderen van bijvoorbeeld insecten. En dat vind Déjan echt geweldig.

Vogels spotten genieten met een verrekijker

Vogels spotten genieten met een verrekijker

Vogels spotten genieten met een verrekijker

Elke dag kijk ik ook even door mijn eigen verrekijker heen. Ik heb sinds kort ook een verrekijker van Eden, de Eden 8×42. De Eden ED 8×42 is een hele goede verrekijker met een helder en scherp beeld. Dit komt doordat er speciaal glas en prisma’s in zitten en er coatings op zitten. Ook fijn: de oogschelpen kunnen uitgedraaid worden en de kijker is geschikt voor mensen die een bril dragen. Je kunt de kijker makkelijk scherpstellen en er komt geen condens in omdat er stikstof in zit. Zelfs als het regent, kun je deze verrekijker gebruiken zonder dat het beeld slechter wordt.

vogels kijken

Stimuleert onze kinderen om interesse te hebben voor en in de natuur

Nu kunnen we allemaal samen genieten van onze nieuwe tuin en alle vogels en dieren die hier leven. Het is dan ook een leuke en gezamenlijke hobby aan het worden. Bovendien vinden we het fijn dat onze kinderen meer interesse tonen in de natuur en het vogels spotten, dat vinden wij fijn. Het is mooi om te zien hoe een simpel ding als een verrekijker kan bijdragen aan een gezellige en educatieve activiteit.

buiten vogels spotten

Meerdere doeleinden

Onze verrekijker is niet alleen handig voor het spotten van vogels, maar ook voor andere activiteiten in de natuur. Bijvoorbeeld het observeren van wilde dieren, planten of het bewonderen van mooie landschappen. Kortom, een goede verrekijker is een onmisbaar instrument geworden voor ons gezin en we kunnen het iedereen aanraden die geïnteresseerd is in de natuur en het spotten van wilde dieren en mooie planten. Op naar vele avonturen en mooie dieren spotten. Het opent een hele nieuwe wereld!

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs,

Bouwen van een boomhut

Zedar V600 Videodeurbel Een Ideale Uitkomst

1Reactie
  • Katofpoes.nl
    Geplaatst op 18:20h, 22 oktober Beantwoorden

    Wat een prachtig avontuur, Déjan en Melin! Jullie verhaal over het genieten van vogels en de natuur met een verrekijker is echt inspirerend. Het feit dat jullie kinderen nu ook enthousiast meedoen, maakt het des te specialer. Het is geweldig om te lezen hoe jullie de schoonheid en diversiteit van de natuur omarmen en hoe de verrekijker jullie helpt om die magische momenten vast te leggen. Jullie positieve ervaringen met de Eden verrekijkers klinken fantastisch, en het is duidelijk dat ze een waardevolle toevoeging zijn aan jullie avonturen. Blijf genieten van de prachtige natuur en het spotten van bijzondere dieren en planten. Op naar nog meer avonturen en verwondering! 🌿🦅🔭

Geef een reactie