Bouwen van een boomhut - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10616
post-template-default,single,single-post,postid-10616,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Bouwen van een boomhut

Bouwen van een boomhut

Bouwen van een boomhut

Bouwen van een boomhut. Door het reizen zijn Jan en ik echt van de natuur gaan houden. We halen hier onze inspiratie uit en het heeft een enorme impact op ons leven. Als je veel buiten bent kun je bewust zijn van de schoonheid die dan om je heen hangt. Wij denken dat het bouwen van een boomhut een volgende stap kan zijn in het creëren van een gezonde leefomgeving waarin we volop van de natuur kunnen gaan genieten.

Bouwen van een boomhut

Een eigen ruimte om te ontspannen en tot rust te komen

Een boomhut biedt niet alleen een eigen ruimte om te ontspannen en tot rust te komen, maar het kan ook een plek zijn om de natuur van dichtbij te bekijken. Door hoog in de boom te zitten, krijg je een ander perspectief op de omgeving en kun je dieren en planten zien die je vanaf de grond misschien niet opmerkt. Bovendien kan het bouwen van een boomhut je in staat stellen om meer verbonden te zijn met de bomen en de natuurlijke omgeving om je heen. En als we erin gaan slapen, ik kan niet wachten!

Bouwen van een boomhut

Bouwen van een boomhut

Bouwen van een boomhut

Het buitenleven ervaren

Het bouwen van een boomhut is ook een geweldige manier om meer tijd buiten door te brengen en het buitenleven te omarmen. Ook onze kinderen willen we graag het buitenleven laten ervaren, en het helpt om goed te bewegen en actief te zijn. En als ze in de boomhut zitten en alle vogels spotten leren ze tegelijkertijd over de natuur en de dieren. Op de plek waar Jan onze boomhut bouwt zie je van bomen de vijver vol met eendjes en er vliegen veel vogels over de vijver. Ook de kippen hebben hier hun plek gevonden en staat er een leuk kippenhok. Wij kunnen de hele dag wel naar deze diertjes kijken en van genieten.

Eendjes

Eendjes

Geweldig project

Het bouwen van een boomhut is echt een geweldig project, vooral als je kinderen hebt. Niet alleen is het een leuke activiteit om samen te doen, maar het kan ook helpen om de verbeeldingskracht van je kinderen te stimuleren en hen aan te moedigen om meer tijd buiten door te brengen. Kinderen brengen tegenwoordig te veel tijd binnen door en missen daardoor de kans om zich te verbinden met de natuurlijke wereld. Door een boomhut te bouwen, kunnen kinderen een eigen plek hebben om te verkennen en te spelen in de buitenlucht. Het geeft hen ook een kans om te leren over verschillende bomen, planten en dieren die in hun achtertuin leven, en dit willen wij graag stimuleren.

Bij ons heeft Jan de boomhut gebouwd, samen met mijn vader en een vriend van ons. Maar de kinderen zagen het van een afstand steeds mooier worden en ze mogen meedenken over de accessoires die ze op en in de boomhut willen bevestigen. Zo is er genoeg mogelijk. Bijvoorbeeld een klimtouw, een schommel of een glijbaan, we zullen zien.

boomhut

Niet alleen voor onze kinderen

Het bouwen van een boomhut is niet alleen voor onze kinderen. Het is ook een geweldige plek voor ons om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving. We hebben er een onwijs groot raam in gekregen en Jan heeft een mooi plateau gebouwd waar je ook op kan zitten of overheen kan lopen. Onze boomhut kan een plek zijn om te lezen, in te slapen of simpelweg te ontspannen in de frisse buitenlucht.

boomhut is niet alleen voor onze kinderen

Duurzaam en natuurlijke materialen

Bovendien kan het bouwen van een boomhut ook een duurzame keuze zijn. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en recyclingmaterialen, kan je een boomhut bouwen die past bij je levensstijl en waarden. Wij hebben oud hout gebruikt. Dit kan nog wel jaren mee en is goed voor hergebruik. Hierdoor lijkt het ook alsof de hut er al jaren staat. Door te kiezen voor duurzame opties, leveren we ook een bijdrage aan het behoud van de natuurlijke omgeving om ons heen.

natuurlijke materialen

Een boomhut is geweldig

Onze boonhut is nog niet af, ik hou jullie op de hoogte. We moeten hem nog even veilig stellen voor kleinere kinderen en we gaan hem nog mooi inrichten! Wie weet gaan we hem eens verhuren, zodat jullie er ook van kunnen genieten!

In het kort, het bouwen van een boomhut is een geweldige manier om meer van de natuur te genieten. Jezelf en je gezin te betrekken bij duurzame initiatieven. Het biedt een eigen ruimte om te ontspannen. En de natuur van dichtbij te bekijken en om herinneringen te creëren als gezin. Het kan ook een manier zijn om te laten zien dat je geeft om de natuur en bereid bent om te investeren in duurzame keuzes.

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs:

Zedar V600 Videodeurbel Een Ideale Uitkomst

Actief op social media

BLOG: Beregening voor je gazon 

Geen reactie's

Geef een reactie