Voorjaar, tijd voor de tuin! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9829
post-template-default,single,single-post,postid-9829,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Voorjaar, tijd voor de tuin!

Voorjaar, tijd voor de tuin!

Voorjaar, tijd voor de tuin

Voorjaar, tijd voor de tuin! Wat hebben we de laatste weken een geluk met het weer. In de ochtend schijnt het zonnetje al heerlijk door de ramen naar binnen, overdag kunnen we fijn naar buiten en ook ´s avonds is het weer langer licht en worden de dagen steeds weer iets langer. Goed voor ons humeur en goed voor ons lichaam. De tuin kan ook wel weer wat aandacht gebruiken. Bij ons in ieder geval wel! Wij houden ervan om in de lente onze tuin weer helemaal zomer klaar te maken met verschillende planten, zodat we er de hele zomer van kunnen genieten. We leven dan zoveel buiten met ons gezin. Ik word er ontzettend vrolijk van als alles mooi in bloei staat! 

Voorjaar, tijd voor de tuin

Borderpakket

De laatste weken heb ik weer ontzettend veel mooie plantjes mogen planten. Bij tuinplant.nl kun je heel makkelijk hele leuke borderpakketten uitzoeken. Zo heb je gelijk een pakket plantjes die allemaal goed bij elkaar passen. Je kunt zo 1 vierkante meter beplanten. Heb je meer vierkante meters dan bestel je natuurlijk meerdere pakketten. Superhandig omdat je zelf verder niks hoeft uit te zoeken, maar ze alleen nog hoeft te planten. Of je nu van wit, roze, geel, rood of paars houdt, er zijn een heleboel verschillende pakketten. Ook is er een pakket met kruidenplanten of siergrassen. Zo kun je verschillende hoekjes in je tuin maken of ook wat in potten planten. Laat je tuin leven! 

Voorjaar, tijd voor de tuin!

Een levende tuin

Zo mooi om te zien hoe alles groeit en bloeit. Zoveel leven in de tuin als je goed kijkt. Op ons terras staan verschillende potten met planten, maar ook in de tuin hebben we op verschillende plekken ruimte voor mooie planten. Één van mijn favorieten is de pennisetum alopecuroides, ook wel lampenpoetsersgras genoemd. Deze siergras blijft ook in de herfst en winter erg mooi en is dus echt een aanvulling voor je tuin. 

Ook hebben we veel lavendelplantjes in onze tuin. Deze bekende plant staat bekend om zijn mooie bloei en heerlijke geur. Zit je in de zomer lekker op je terras met de ontspannende geur van lavendel uit je tuin. Je tuin ziet er ook gelijk een stuk vrolijker uit met kleurtjes en bloemen. Kijk bij het planten ook goed naar de periode wanneer een plant bloeit.

Voorjaar, tijd voor de tuin!

tuinplant

Voorjaar, tijd voor de tuin

Hou rekening met de seizoenen

Zo bloeien sommige planten in de lente en anderen pas aan het eind van de zomer of de herfst. Zo bloeit de Anemoon pas in september – oktober. Erg leuk om verschillende bloeiperiodes in je tuin te hebben. Wil je al wat eerder genieten van bloemen dan is de zonnehoed ook echt een favoriet van mij. In juli krijgt deze witte bloemen en deze bloeien door tot september. Ook kun je ze goed als snijbloemen gebruiken. Dubbel zo leuk dus! Ik ben heel benieuwd hoe de tuin straks in de bloei staat, vast heel kleurrijk en vrolijk!

Succes,

En het leuke is, jullie mogen shoppen met mijn unieke kortingscode voor 10% korting. Met mijn kortingscode ‘Jellinadetmar10’. Je krijgt 10% korting met een minimum bestelwaarde van 50 euro.

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Een eetkamer bank bij je tafel!

De Hizero cleaner, niet zomaar een cleaner!

Relaxen in een schommelstoel!

1Reactie
  • Gemma
    Geplaatst op 19:50h, 20 juni Beantwoorden

    Ik vind het ook enorm leuk om met het planten van bollen, zaden en planten bezig te zijn in de tuin. Vooral als ze in de lente en/of zomer mooi tot bloei komen. Ik heb nu een project met Dahlia’s in de tuin staan. Hopelijk komen ze snel tot bloei!

Geef een reactie