Woontrends 2022 - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9428
post-template-default,single,single-post,postid-9428,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Woontrends 2022

Woontrends 2022

Woontrends 2022

Woontrends 2022. Een nieuw jaar dus veel nieuwe trends! Wat en welke woontrends zijn het komende jaar helemaal hot and happening? Welke trends gaan we allemaal in ons huis toepassen? Welke leuke nieuwe DIY creatieve inspirerende projecten gaan we zien?  Hierbij al een paar trends die ik graag wil delen!

Woontrends 2022 Jellina Detmar

Ronde vormen

Ronde vormen zijn helemaal hot! Denk aan ronde banken, een eettafel of salontafels. Zachte vormen, geen harde en strakke hoeken. Je hebt vast wel al eettafels in deze vormen gezien. Die bestaan al veel langer. Maar het komt nu veel vaker voor. Zo worden ook muren rond gestuukt, keukens, en zie je veel ronde vormen bij kasten, spiegels enz. Het geeft zeker een speels effect in je interieur. Je kunt, als je nog niet weet dat deze trend ook bij jouw past eerst een met één item beginnen, durf jij het aan?

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat zeker een rol spelen aankomend jaar! Zowel binnen in huis als buitenshuis, hou jij hier al rekening mee? Wat heb jij al gedaan om bijvoorbeeld je tuin zo duurzaam mogelijk te maken? 

Toen wij in 2019 druk bezig waren in onze tuin hebben wij twee oude dakplataan bomen via marktplaats gekocht. Dus eigenlijk mooie oude bomen weer herplant. Deze bomen zijn al jaren oud en hebben hele dikke stammen. Er was iemand die ze uit te tuin ging halen en wij hadden er zeker een goede plek voor. Zo ben je ook minder geld kwijt voor zulke oude bomen en krijgen deze bomen een tweede leven. Je vraagt je vast af, oh kan dat? Wij hebben de gok gewaagd en ze staan elk jaar weer volop in de bloei. Het zal ook zeker kunnen voorkomen dat herplanten geen optie is, maar laat je hierover informeren bij een specialist. 

En met ons insectenhotel in de tuin doen we de natuur ook een groot plezier. Onze kids houden van rare insecten of kleine spinnetjes en deze beestjes zijn onmisbaar voor de natuur. Met een insectenhotel help je de natuur een handje. En het is natuurlijk fantastisch om zelf een te maken met je kinderen.

Woontrends 2022

Woontrends 2022

Woontrends 2022

En we denken erover na om een kas plaatsten, dan zijn we ook zeker op de goede weg 🙂  Om de reden:duurzaamheid is het zelf kweken van groente en fruit ook interessant. Verser en duurzamer kan het niet!

Groen, groen, groen

Doordat we veel meer thuis werken vinden we het belangrijk dat we buiten zoveel mogelijk naar binnen gaan betrekken. De kamerplant blijft, er zullen steeds meer grote planten en bomen te vinden zijn in de mooiste interieurs. De strelizia is en blijft een prachtige kamerplant! Je kunt één of twee grote groene planten stylen in je interieur, maar je kunt ook bijvoorbeeld kleine en grote planten combineren. Planten kun je mooi combineren met andere natuurlijke materialen. Zoals linnen plaids of linnen vloerkleden. Ook straks al het voorjaar er weer aan komt, zijn planten (zowel binnen als buiten) een leuke aanvulling voor een frisse en levendige sfeer in huis!

Woontrends 2022

blogger jellina detmar

blogger jellina detmar

Woontrends 2022, heb ik je geïnspireerd?

Ook zo’n zin om nu met de leuke woontrends aan de slag te gaan? Ik ben benieuwd, succes!

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Geen reactie's

Geef een reactie