Hoe creëer je een smart home? - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9312
post-template-default,single,single-post,postid-9312,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Hoe creëer je een smart home?

Hoe creëer je een smart home?

Hoe creëer je een smart home?

Hoe creëer je een smart home? Je kunt je huis op verschillende manieren slim maken, ook wel smart genoemd. Geen moeilijke installaties maar eenvoudige producten die je leven een stuk makkelijker en efficiënter maken.  Smart lampen, stekkers, sensoren, rookmelders of een slimme videodeurbel waarmee je op je smartphone kunt zien wie er aanbelt. Het enige wat je nodig hebt om te starten is een smartphone, Wi-Fi en de Nedis® SmartLife app. Lees je mee? 

creëer een smart home

Hoe maak je je huis slimmer?

Naast de slimme producten van Nedis heb je alleen nog een smartphone, Wi-Fi en de Nedis smartlife app nodig. Met deze app zorg je er niet alleen voor dat je huis gaat werken als een smart home, maar zorg je er ook nog eens voor dat je huis veiliger is. Door de omschrijving van verschillende producten laat ik je zien wat ik daarmee bedoel! 

Video deurbel

Een smart home begint al bij de voordeur met een video deurbel. Door het installeren van dit slimme product kun je precies zien wanneer en wie er bij je aan de deur staat. Ben je zelf niet thuis dan kun je een videogesprek starten en bijvoorbeeld aan de pakketbezorger laten weten waar hij het pakket neer mag zetten. Vind je het vervelend als ’s avonds de bel gaat in het donker dan hoef je nu niet meer de deur open te doen om te kijken wie er staat maar kijk je eerst via je video deurbel wie er bij de deur staat. Dit is niet alleen makkelijk, maar geeft ook een veilig gevoel. Je krijgt niet alleen bericht op je smartphone wanneer er iemand aanbelt, maar door de bewegingssensor ook als er iemand bij je deur loopt.  

Hoe creëer je een smart home?

Hoe creëer je een smart home?

Hoe creëer je een smart home

Smartlife verlichting

Door je gloeilampen te vervangen voor smartlife led-lampen kun je je verlichting makkelijk regelen via de app. Maak tijdschema’s voor het in- en uitschakelen van je verlichting en pas makkelijk de kleurtemperatuur en sterkte van het licht aan. Zo kom je niet alleen thuis in een verlicht huis, maar hou je ook inbrekers op afstand doordat het lijkt of je thuis bent. Heb je meerdere lampen aan snoer (of meerdere apparaten) die je veel gebruikt dan kun je deze aansluiten op een smartlife smart stekker en heb je de mogelijkheid om 3 apparaten op afstand aan te sturen. Je kunt ze bedienen via de app maar ook door je stem te gebruiken met amazon alexa of google home.   

Bedien allerlei elektrische apparaten op afstand door ze eenvoudigweg op deze draadloze smart plug aan te sluiten en via de Wi-Fi-router met je smartphone of tablet te verbinden. Met de handige stroommeter kun je in één oogopslag precies zien hoeveel stroom het apparaat op dat moment verbruikt, of hoeveel stroom het heeft verbruikt door de tijd.

Je hoeft geen technisch talent te hebben of een elektricien te zijn om de aangesloten apparaten en toestellen te bedienen en automatisch te laten werken. Alles wat je nodig hebt, is een smart plug en een Wi-Fi-router. De app biedt je de mogelijkheid apparaten op afstand en automatisch in- en uit te schakelen.

nedis smart home

Hoe creëer je een smart home

nedis home smart

nedis

Smartlife rookmelder

Wist je dat vanaf 1 juli 2022 rookmelders verplicht zijn? Een goede reden om eens goed te kijken naar de smartlife rookmelders! Mocht er rookontwikkeling zijn in je huis dan gaat er niet alleen een alarm af in huis maar krijg je ook een melding op je telefoon. Hij detecteert niet alleen rookontwikkeling maar ook een snelle toename van de temperatuur. Deze rookmelders zijn gemakkelijk te monteren en kunnen eenvoudig gekoppeld worden met andere smartlife producten. Zo kun je ervoor zorgen dat er lampen aangaan wanneer er rook wordt gedetecteerd, zodat je in het donker veilig weg kunt komen. Wel zo’n fijn idee!   

Robot vacuüm cleaner

Ons huis slim en ons leven makkelijker. Met een smart robotstofzuiger wordt je leven zeker een stuk makkelijker! Dit apparaat kan naast stofzuigen ook vegen en dweilen, zelfs als je niet thuis bent. Bedienen kan via spraakbediening of via de app. Je kunt dit slimme apparaat zelfs een specifieke ruimte laten reinigen. De twee borstels aan de rand vegen langs de muren en andere voorwerpen om stof en vuil te verzamelen en op te zuigen. Als hij klaar is met zijn taak of als de batterij bijna leeg is, gaat hij zelf terug naar het oplaadstation om zichzelf op te laden. Door de krachtige batterij kan deze stofzuiger wel 120 min ononderbroken werken. Het apparaat beschikt over een Hepa-filter dat alle fijne deeltjes uit de lucht verwijdert, wat betekent dat je minder last hebt van allergieën. Ontzettend fijn voor veel mensen!  

Toch super handig en functioneel! Ik zou zeggen, ga ervoor! Je hebt er veel plezier van!

Groet Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

1Reactie

Geef een reactie