Herfst en interieur - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9284
post-template-default,single,single-post,postid-9284,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Herfst en interieur

Herfst en interieur

Herfst en interieur

Het nieuwe woonseizoen! 

Tegelijk met de herfst begint ook het nieuwe woonseizoen. De dagen worden korter, het wordt vroeg donker en buiten kouder. We willen het binnen gezellig maken en ook bij veel mensen beginnen de veranderkriebels weer te komen. De zomer en het mooie weer is weer voorbij en het normale leven van werken en school is weer begonnen. Ook het nieuwe woonseizoen gaat weer van start! De woonbeurzen laten ons zien welke nieuwe trends en kleuren we kunnen verwachten. De periode van veel binnen zitten, knusse avonden en gezellige feestdagen komt er weer aan! 

herfst en interieur

De kleuren van deze herfst

Deze herfst zien we veel bruin tinten. Bruin met veel aardse tinten als roest-oranje, terracotta en bordeauxrood. Warme kleuren die gecombineerd worden wit en beige. Een kleur die we eerder vaak alleen weer veel terug zagen komen in de lente is er nu deze herfst ook overduidelijk en dat is wit. Wit zorgt voor veel licht en dat gecombineerd met de warme bruin tinten of juist de donkere kleuren die zo nog aan bod komen, zorgt dat voor een licht maar warm geheel. De winterse donkergroen en donkerblauw zien we deze herfst ook veel. Niet alleen als muurkleur, maar juist ook veel in banken, stoelen en kussens.  

herfst en interieur

Fluffy, knuffelbare stoffen 

We zien weer mooie zachte structuren en knuffelbare stoffen. Niet alleen door de kussens en lekkere cozy plaids, maar ook in de stof van stoelen of een fijne fauteuil. De trend van dit moment is de aaibare teddystof! We zien de stof niet alleen in kleding maar ook op stoelen, kussens en poefjes. Ook velvet zien we nog steeds veel. Een zachte fluwelen stof in vele kleuren! De laatste opkomende trend is het ruitjespatroon. We zien het al veel in jassen, maar ik denk dat we het ook terug gaan zien in ons interieur. 

Ronde vormen

De ronde vormen komen weer naar voren! Kussentjes, poefjes en vloerkleden, ze hebben weer veel ronde vormen. 

Materiaal

We gaan door de lockdown weer voor een cozy look! Het gehaaste is er een beetje uit en in de herfst bakken we taarten en maken we wandelingen, om daarna in een gezellig warm huis terug te komen. Eenmaal binnen gaan we voor een haardvuur, warme sokken en lekkere zachte plaids. Hout zien we deze herfst veel, maar ook rotan, riet, leer en wol. Als accessoires gaan we voor een werelds thema, met dierprints, vachtjes en dingen uit de natuur.  

herfst en interieur

Duurzaamheid

Duurzaamheid is overal een terugkomend thema en ook zeker in ons interieur. We willen meer tijdloos, gerecycled materiaal of shoppen in de kringloop. De gezellige herfst maanden zorgen er ook vaak voor dat we zelf aan het knutselen en do it yourself-en gaan. Alles voor een gezellig en warm interieur! 

Groet Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Geen reactie's

Geef een reactie