Buitenspelen op de Playbase - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10933
post-template-default,single,single-post,postid-10933,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Buitenspelen op de Playbase

Buitenspelen op de Playbase

Buitenspelen op de Playbase

Met de Berg Playbase haal je het klimrek van de speeltuin binnen in je eigen tuin. Een geweldige toevoeging aan onze tuin! De Berg Playbase is een fantastische optie om kinderen een veilige en leuke klimervaring te laten beleven. Déjan en Melin willen het liefst overal op klimmen. Volgens mij mogen alle kinderen wel graag klimmen als ze iets tegen komen waarop ze kunnen klimmen. Lees je mee?

Buitenspelen op de Playbase Buitenspelen op de Playbase

Laat ze lekker buiten spelen

Kinderen hebben altijd veel plezier in buiten spelen. Een bank, een tafel, hoge stoepranden of muurtjes. Naast lopen en springen hoort klimmen ook echt bij de natuurlijke bewegingsvorm. Klimmen is gezond, het zorgt voor een goede lichamelijke conditie en bevordert kinderen hun sociale vaardigheden. 

Buitenspelen op de Playbase

Tessa BERG

Allerlei oefeningen

Met een stevig en robuust frame, samen met gepatenteerde buisverbindingen, is dit speeltoestel ontworpen om langdurig mee te gaan, duurzaam. De indrukwekkende diameter van 9 cm draagt bij aan ongekende stevigheid. Bovendien zijn de verbindingen van het frame bijzonder solide dankzij speciale schroeven die niet uitsteken en stevig vast blijven zitten, wat extra gemoedsrust biedt in termen van veiligheid.

Een ander positief aspect is dat plaatsing geen beton vereist. Het brede onderframe maakt het eenvoudig om het speeltoestel stevig in de grond te verankeren. Slechts een waterpas en een schep zijn nodig om dit speeltoestel te plaatsen, zoals eerder besproken in mijn vorige blog over sporten in je eigen tuin met de Playbase. Dit maakt het geheel zowel gemakkelijk als aantrekkelijk.  

oefeningen op de playbase

Tessa

playbase

Zoveel fijne voordelen

Sporten biedt niet enkel plezier, maar kent ook talloze voordelen. Neem bijvoorbeeld klimmen, dat op diverse wijzen de lichamelijke conditie van kinderen verbetert. Het versterkt niet alleen ondersteunende structuren, pezen en botten, maar draagt tevens bij aan de ontwikkeling van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Klimmen leidt tot betere motorische vaardigheden, zoals coördinatie, onderlinge afstemming en ruimtelijk inzicht. Hierdoor leren kinderen hun lichaam op diverse manieren te bewegen en te ontwikkelen.

Het interessante aspect is dat klimmen kinderen aanmoedigt om uitdagingen aan te gaan en persoonlijke grenzen te verleggen. Zodra zij obstakels overwinnen en hogere punten bereiken, groeit niet alleen hun zelfvertrouwen, maar ontwikkelen ze ook een diepgeworteld gevoel van trots en eigenwaarde.

Bovendien draagt klimmen bij aan het bevorderen van sociale vaardigheden. Kinderen kunnen op effectieve wijze samenwerken, elkaar aanmoedigen en elkaar bijstaan in het overwinnen van obstakels. Daarnaast biedt deze activiteit een uitgelezen kans om waardevolle vriendschappen te smeden en bestaande sociale banden te versterken.

boxen in eigen tuin

boxen in de tuin

boxen

Heerlijk buitenspelen

Het is geweldig om te zien dat Dejan, Melin en hun vrienden zoveel plezier beleven aan de Berg Playbase. Wij, Jan en ik zijn er van overtuigd dat het van belang is om kinderen actief bezig te laten zijn en te laten genieten van buitenspelen. Door hen een veilige en uitdagende omgeving te verschaffen waarin ze vrij kunnen klimmen en spelen, bevorder je niet alleen hun lichamelijke en sociale ontwikkeling, maar creëer je tevens een stimulerende context voor hun groei.

Melin Detmar

Daarom is het van essentieel belang om hen een omgeving te bieden die het mogelijk maakt om te vertoeven. Veel plezier en avontuur liggen in het verschiet voor de kinderen in eigen tuin!

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs,

Onze tuin is een bloeiende oase

Suppen en genieten van de natuur

Sporten in eigen tuin op de Playbase

2 Reactie's
  • Kimberley, Homefreak.nl
    Geplaatst op 10:18h, 30 oktober Beantwoorden

    Zo tof deze! Ik heb al gekeken waar ik hem kwijt kan in onze tuin hihi.

  • BERG
    Geplaatst op 13:37h, 11 augustus Beantwoorden

    Helemaal mee eens! Buitenspelen is voor jong en oud :). Nog heel veel buitenspeel plezier met de BERG PlayBase.

Geef een reactie