Onze tuin is een bloeiende oase - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10841
post-template-default,single,single-post,postid-10841,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Onze tuin is een bloeiende oase

Onze tuin is een bloeiende oase

Onze tuin is een bloeiende oase

Onze tuin is een bloeiende oase. Graag neem ik je mee op een reis door de prachtige wereld van onze tuin. Onze tuin geeft ons veel voldoening en rust. Tuinieren is zo geweldig om te doen. Het is naast fysiek lekker bezig zijn ook zo goed voor je mentale gezondheid. Het geeft echt voldoening om lekker in de tuin bezig te zijn.

Onze tuin is een bloeiende oase

Met tuinieren kun je genieten van de natuur, frisse lucht en lekker bezig zijn

Tuinieren is een prachtige hobby waarbij je kunt genieten van de natuur, frisse lucht en het creëren van een mooie buitenruimte. Ik deel graag met jou enkele ideeën om aan de slag te gaan met tuinieren.

Voordat je begint, is het handig om een plan te maken voor je tuin. Bedenk welke planten, bloemen, bomen of groenten je wilt laten groeien en waar je ze wilt plaatsen. Houd rekening met de zon- en schaduwplekken in je tuin en de behoeften van de planten. Zorg voor gezonde en vruchtbare grond door deze los te maken en organisch materiaal toe te voegen, zoals compost. Dit zorgt voor een goede drainage en voeding voor je planten. Kies planten die geschikt zijn voor jouw klimaat, bodemtype en de hoeveelheid zon of schaduw in je tuin. Overweeg ook de seizoensgebondenheid van de planten, zodat je het hele jaar door kleur en variatie in je tuin hebt.

Denk na over het ontwerp van je tuin en creëer een harmonieus geheel. Laat je inspireren op Pinterest of Instagram.  Combineer planten met verschillende hoogtes, kleuren en texturen om interesse en visuele aantrekkingskracht toe te voegen. Overweeg ook het toevoegen van paden, terrassen of zitplaatsen om van je tuin te kunnen genieten.

Onze tuin is een bloeiende oase

Onze tuin is een bloeiende oase

onze tuin vol planten

Tuinieren vereist onderhoud

Tuinieren vereist onderhoud. Met de tuingereedschappen van EGO Powerplus kunnen wij onze tuin heel goed en regelmatig onderhouden! Het verwijderen van onkruid is belangrijk. Geef je planten voldoende water en voed ze indien nodig. Snoei bomen en struiken op het juiste moment en verwijder dode bladeren en bloemen om de gezondheid en het uiterlijk van je tuin te bevorderen. Wij maken veel gebruik van de EGO grastrimmer en onze EGO grasmaaier. Het handige aan deze apparatuur is dat ze volledig accu gestuurd zijn.

Tuinieren vereist onderhoud

Grasmaaier EGO

De grastrimmer van EGO is onwijs functioneel want de grastrimmer is uitgerust met sensoren die de lengte van het maaidraad controleren en automatisch op de juiste lengte houden. Hierdoor hoef je niet meer op de grond te tikken om het draad te verlengen. Je kunt je volledig concentreren op het maaien van je gazon, waardoor het gebruiksgemak ultiem is.

De grasmaaier van EGO is perfect voor het nauwkeurig maaien van grotere en bredere gazons, dankzij de maaibreedte van 52 cm. De grasmaaier is licht van gewicht en heeft een zelftrekkende maaier met een automatische variabele snelheidsregeling, waardoor maaien een eenvoudige taak is. De grasmaaier wordt geleverd met een 7,5 Ah accu, waarmee je tot 1000 m2 kunt maaien zonder tussentijds op te laden. Geen zorgen dus over het uitvallen van de accu. De set heeft ook een snellader ‘de snelste op de markt’ waarmee hij de batterij in slechts 60 minuten kunt opladen. Hoe fijn is dat. Met ons gazon is dat echt een uitkomst! En je kan hem zelfs gebruiken als het al wat schemerig is, want er zit verlichting op!

 

EGO grasmaaier

EGO grasmaaier..

Gemak en flexibiliteit

Accutuinmachines bieden gemak en flexibiliteit bij het uitvoeren van al deze tuintaken. Ze zijn draadloos, gemakkelijk te starten, produceren minder lawaai, zijn milieuvriendelijk en vereisen minder onderhoud. Dit maakt ze een populaire keuze voor zowel professionele gebruikers als huiseigenaren die op zoek zijn naar handige en efficiënte gereedschappen.

Lees hierover mijn blog ‘ je tuin onderhouden met EGO PowerPlus’.

EGO

Tuinieren is een leerproces

Ik ben er wel achter dat tuinieren een leerproces is. Wees dus bereid om nieuwe dingen uit te proberen en te leren van je ervaringen. Probeer verschillende planten, technieken en tuiniermethoden om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw tuin en persoonlijke voorkeuren. Overweeg duurzame tuinierpraktijken, zoals het gebruik van deze tuinaccumachines. En verzamel regenwater voor het besproeien van je planten, het gebruik van organische meststoffen en het kiezen voor inheemse plantensoorten die goed gedijen in jouw omgeving.

Accutuinmachines van EGO Powerplus

EGO biedt een nieuwe en slimme manier om tuinonderhoud uit te voeren. Een accu voor alle tuinmachines. De accu van de grastrimmer gebruik ik ook voor de grasmaaier. Functioneel en een fijn draadloos systeem.  Het is veel geluidsvriendelijker in de natuur en omgeving en schoner, een veiliger milieu is prioriteit.  

Tuinieren is een zeer plezierige en bevredigende activiteit! Het verzorgen van je eigen tuin biedt talloze voordelen, zoals het genieten van de buitenlucht, het kweken van je eigen verse groenten en kruiden, het creëren van een ontspannende omgeving en het bevorderen van biodiversiteit. Tuinieren is een leerproces, het kost tijd om die expertise op te bouwen. Geniet van elke stap en wees geduldig. Voor je het weet, zul je de vruchten plukken van je inspanningen en van een prachtige, goed onderhouden tuin kunnen genieten!

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Meer blogs,

Suppen en genieten van de natuur

Sporten in eigen tuin op de Playbase

1Reactie
  • Patricia
    Geplaatst op 23:08h, 26 juli Beantwoorden

    Wat een mooi en leerzaam verhaal, Jellina! Deze nuttige tips zullen mijn tuin weer doen opbloeien! Mooie tuinmachines gebruik je, vooral die grasmaaier met verlichting is fantastisch! 😉

Geef een reactie