Een groen dak van MobiRoof ECO! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9883
post-template-default,single,single-post,postid-9883,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een groen dak van MobiRoof ECO!

Een groen dak van MobiRoof ECO!

Een groen dak van MobiRoof ECO!

Een groen dak van MobiRoof ECO! Wat hou ik van deze periode in het jaar! Alles is weer mooi groen, het groeit en bloeit en de temperaturen zijn bijna alle dagen weer goed om lekker buiten te zijn. Wij brengen heel wat uurtjes door in onze tuin en onder onze overkapping. Wat zijn we nog steeds ontzettend blij en tevreden met deze fijne plek in onze tuin. Onze tuin bestaat voor een groot gedeelte uit groen. Dat wij gek zijn op groen is inmiddels wel duidelijk denk ik, dus toen ik hoorde over een “groen dak” werd ik heel nieuwsgierig!  

Een groen dak van MobiRoof ECO!

Een groen dak

Het creëren van een groen dak op onze overkapping bleek ook nog eens heel makkelijk te zijn. Het kant en klaar groene dak systeem van MobiRoof ECO bestaat uit groene cassettes. Deze cassettes zijn gevuld met substraat en 6 tot 8 verschillende soorten sedum. Je legt ze netjes naast elkaar op je platte dak of daken met een hellingshoek tot 10 graden en klaar is je groene dak! Super eenvoudig. Het is leuk om zelf te kunnen doen en zo stap voor stap je dak te zien veranderen.  

Een groen dak van MobiRoof ECO!

Een groen dak van MobiRoof ECO!

Een groen dak van MobiRoof ECO!

Kant en klaar cassettes

Doordat je de cassettes kant en klaar thuis geleverd krijgt heb je binnen no-time zelf een groen dak gecreëerd. Je kunt je sedum dak compleet naar eigen wens inrichten. Het lichtgewicht cassettesysteem heeft verschillende soorten sedumplanten en is voorzien van een substraat. Dit substraat zorgt voor drainage en opslag van het water. Denk wel even over het extra gewicht na! Het extra gewicht van de bodem en de plantjes kan ervoor zorgen dat er een aanpassing van het dak nodig is. Overleg daarom altijd even met Mobilane dealer, of een aannemer of constructeur! 

mobilane groen dak

mobilane

Duurzaam

Naast dat een groen dak echt prachtig is en echt een toevoeging is van je tuin, is het systeem van MobiRoof ECO ook nog eens duurzaam. De cassettes worden gemaakt van gerecycled materiaal en zijn volledig recyclebaar. Ook worden ze lokaal voorgekweekt met stekken van eigen kwekerij. Het sedum de plant die in de cassettes zitten is een vetplant die weinig onderhoud nodig heeft en goed tegen droogte kan.

groen dak

sedumdak

overkapping

Creëren van een biodiverse leefomgeving

Wat een mooi proces! Je dak wordt beschermd tegen weersinvloeden en daarmee verleng je de levensduur van je dakbedekkingsmateriaal en je dak wordt ook nog eens extra geïsoleerd. Het groendak ziet er prachtig uit! Omdat het onderhoudsarm is, blijft het ook zo. Je creëert een biodiverse leefomgeving voor bijen, vlinders en andere insecten. Een heleboel redenen om van je dak een groen dak te maken! 

Liefs Jellina ♥

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Voorjaar, tijd voor in de tuin!

Een eetkamer bank bij je tafel!

De Hizero cleaner, niet zomaar een cleaner!

1Reactie
  • veenma.nl
    Geplaatst op 13:54h, 30 juni Beantwoorden

    Goed voor de natuur en het ziet er ook nog eens super uit!!

    Groetjes,
    Anne

Geef een reactie