Een nieuwe bank uitzoeken? - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9960
post-template-default,single,single-post,postid-9960,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een nieuwe bank uitzoeken?

Een nieuwe bank uitzoeken?

Een nieuwe bank uitzoeken?

Een nieuwe bank uitzoeken? Misschien wel één van de moeilijkste keuzes in je interieur, de bank. Niet alleen omdat de bank een groot opvallend meubelstuk is in je woonkamer, maar ook omdat het zitcomfort erg belangrijk is en een bank aanschaffen vaak een grote uitgave is voor je portemonnee.

Jellina Detmar

Welke afmeting heb je nodig?

Voor je een bank gaat uitzoeken is het belangrijk om de afmetingen te bepalen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de afmeting van je woonkamer. Dus meet eerst alles thuis even op, en bekijk welke mogelijkheden er in de woonkamer zijn. Waar moet de leuning, waar kan je de bank precies kwijt? Vind je het lastig om in te schatten dan kun je bijvoorbeeld met karton een bank maken en op de grond leggen. Zo kun je zien of het niet te groot of juist te klein is. Ook het aantal zitplaatsen is belangrijk, het zitcomfort en de stijl van de bank. 

bank Ideko

Onze elementen bank 

Sinds een paar maanden hebben wij een elementen bank in onze woonkamer. De elementen bank ‘ Brixen‘ in de kleur sorry light 21.  Zoals jullie weten veranderen wij met regelmaat ons interieur en zijn er ook in de loop van jaren in de woonkamer al verschillende banken voorbij gekomen. Bij deze elementen bank was het echt wel liefde op eerste gezicht. 

Niet alleen de uitstraling is ontzettend mooi, maar ook het kunnen blijven veranderen van de opstelling vind ik echt fantastisch. Door de losse elementen maak je steeds een andere opstelling. In onze grote woonkamer geeft deze bank ontzettend veel mogelijkheden. Zo hebben we de ene keer een grote hoekbank waar we makkelijk met onze hele familie op kunnen zitten en de andere keer maken we er twee losse banken van.

Door de hockers creëer je makkelijk een echte relax plek waar je heerlijk ´s avonds met je benen omhoog kunt zitten. Wij kozen voor een lichte off white kleur. Spannend zo´n lichte kleur met kinderen en een hond? Nee, helemaal niet. De stof heeft een beschermende laag tegen vlekken. Echt ideaal en de bank is echt een eyecatcher in ons interieur met ook nog eens heerlijk zitcomfort.  

Een nieuwe bank uitzoeken?

Een nieuwe bank uitzoeken

Een nieuwe bank

Plaids en kussens

Wij hebben de bank in een neutrale kleur gekozen. Ik kan dan spelen met plaids of kussens. In de zomer kies ik voor lichte kleuren te combineren, en in de winter gooi ik een zwart plaid over de bank heen. Op deze manier kun je de dessins en kleuren eens in de zoveel tijd makkelijker wisselen en je aanpassen aan het seizoen.

Jellina Detmar

Je eigen bank samenstellen

Bij Ideko helpen ze je graag met het samenstellen van je nieuwe bank. Onze elementen bank “Brixen” is niet alleen verkrijgbaar in stof, maar in verschillende materiaalsoorten, waaronder kunstleder en microleder. Ook is deze bank verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren. Je kunt je losse elementen dus ook in verschillende kleuren kiezen! Het grote voordeel van losse elementen is dat je je opstelling steeds weer kunt veranderen. Bovendien superhandig als je van veranderen en schuiven houdt, want zo creëer je steeds een ander interieur! 

Tip

Vraag of je de stofstalen even mee naar huis mag nemen. In de winkel lijken de kleuren anders dan in je eigen huis. Het beste is toch om de stof even in jou eigen huis te bekijken. De lichtinval is erg belangrijk. Misschien wil je de kleur nog even met een bepaald accessoire in je huis bekijken, kijken of dit een goede match in. Zo maak je de beste keus voor je nieuwe bank!

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom! 

Een groen dak van MobiRoof Eco van Mobilane

Voorjaar, tijd voor in de tuin

Een eetkamer bank bij je tafel 

Geen reactie's

Geef een reactie