In de tuin werken en ervan genieten
10533
post-template-default,single,single-post,postid-10533,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

In de tuin werken en ervan genieten

In de tuin werken en ervan genieten

In de tuin werken en ervan genieten

In de tuin werken en ervan genieten! Wat een fantastische verandering hebben we meegemaakt om te verhuizen van onze woonboerderij naar een woudhuisje met een onwijs mooie en grote tuin! Een grote tuin biedt veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten en is ideaal voor onze kinderen om te spelen en te natuur en diertjes te ontdekken. Het is heerlijk werken in de tuin en het kan ook een bron van ontspanning zijn voor ons, waar we tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de natuur.

In de tuin werken en ervan genieten

Prachtig uitzicht

Het uitzicht vanuit ons woudhuisje is prachtig. We wonen aan het water en zijn omringd door bomen en we hebben zelfs weids uitzicht op Kollum ( ons dorp). Het is hier rustig wonen en we genieten van de vrijheid. En natuurlijk de geluiden van de vogels en de diertjes in onze omgeving. Al het vogelgezang heeft een positief effect op ons humeur en voelt als ontspanning. Bovendien de diertjes zoals onze eendjes en onze kippen geven ons een gevoel van verbondenheid met de natuur om ons heen.

In de tuin werken en ervan genieten

Genieten van onze diertjes

We vinden het erg fijn dat we veel tijd buiten doorbrengen. En als wij veel buiten bezig zijn dan zijn Déjan en Melin ook buiten. Déjan en Melin hebben nu heel veel ruimte om buiten te spelen, wat niet alleen goed is voor hun fysieke gezondheid, maar ook voor hun mentale welzijn. Buiten spelen stimuleert hun creativiteit enorm. Déjan is kikkers en salamanders aan het zoeken in onze vijver. Is veel aan het vissen met Jan. Ze klimmen en klauteren in onze bomen en springen veel op de trampoline om veel trucjes te leren. Er zijn zoveel mogelijkheden voor buitenactiviteiten in onze grote tuin, zoals voetballen, verstoppertje spelen, picknicken en kamperen en we hebben nog veel meer ideeën.

Kinderen kunnen ontzettend veel leren en ontdekken in een grote tuin, van het bestuderen van insecten en diertjes tot het leren planten en verzorgen van hun eigen groenten en bloemen. Het is ook een geweldige manier om ze actief te houden en hen aan te moedigen om meer tijd buiten door te brengen. Kortom, een woudhuisje met een grote tuin biedt veel voordelen voor ons.

Tuinieren en ervan genieten

In de tuin werken en ervan genieten

Onderhouden van onze tuin

Zo fijn dat we kunnen genieten van onze tuin, ondanks de uitdagingen die we natuurlijk ook tegenkomen bij het onderhouden ervan. We voelen dat tuinieren een positieve invloed heeft op ons. Ook doordat het een vorm van lichaamsbeweging is en kan zorgen voor ontspanning en voldoening.

Het onderhouden van een tuin soms een uitdaging kan zijn. Maar sinds we hier wonen ontdekken we elke dag opnieuw dat er al prachtige planten bloeien in onze tuin.

Tuinieren en ervan genieten

We zijn 'nieuw'  in het tuinieren

Tuinieren en ervan genieten

We zijn ‘nieuw’  in het tuinieren

Het onderhouden van onze tuin zal inderdaad een uitdaging worden. We zijn ‘nieuw’  in het tuinieren. We hebben een woudhuisje gekocht met een mooie tuin die wel weer wat onderhoudt nodig heeft maar daar kijken we erg naar uit. Het is geweldig om te ontdekken dat er al prachtige planten bloeien in onze tuin en buiten bezig te zijn. We zijn al begonnen met onze moestuin. Binnenkort schrijf ik daar weer een nieuwe blog over.

moestuin

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs:

BLOG: Beregening voor je gazon 

Tuintrends 2023

2 Reactie's
 • Joke
  Geplaatst op 13:06h, 30 april Beantwoorden

  Helling, wat leuk om dit te lezen, ik vind je zo inspirerend met alles wat jullie doen, jullie lijken wel nooit moe te worden.
  Blijf zo doorgaan ik kijk er naar uit om meer te lezen👍😊

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 23:25h, 01 mei Beantwoorden

   Hi Joke. Wat fijn dat je mijn blogs leest! Lief dankjewel! Ik schrijf snel weer een nieuwe blog, Liefs Jellina

Geef een reactie