Logeerkamer inrichten? Leuke tips! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10380
post-template-default,single,single-post,postid-10380,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Logeerkamer inrichten? Leuke tips!

Logeerkamer inrichten? Leuke tips!

Logeerkamer inrichten? Leuke tips!

Heb je vaak gasten over de vloer? Dan is het best handig om een logeerkamer in te richten in huis. Maak er een mooie en comfortabele plek van. Het hoeft heus niet zo luxe te zijn als je eigen slaapkamer, maar het moet natuurlijk wel een fijne plek zijn om te vertoeven voor je visite. Met deze tips lukt dat!

Logeerkamer inrichten? Leuke tips!

Goed bed en beddengoed

Een goed bed is welkom in de logeerkamer. Het hoeft geen groot bed te zijn, zeker als het maar een kleine ruimte in huis is. Een eenpersoonsbed is eigenlijk een prima keuze, als dit het best past. Zoek hier ook bijpassend beddengoed bij uit, van een zachte en ademende kwaliteit. Een mooi 1 persoons dekbedovertrek maakt dat je gasten heerlijk kunnen slapen in het logeerbed. Wil je voor een fraaie look zorgen? Met een Kayori dekbedovertrek maak je een plaatje van het bed. Om nog wat extra warmte te bieden, is het een idee om een plaid bij of op het bed te leggen. Extra sierkussentjes zorgen voor meer sfeer.

slaapkamer

Slaapbank in de logeerkamer

Hoewel we het hierboven over een bed hadden, is het ook gebruikelijk om een slaapbank in de logeerkamer te plaatsen. Zeker als de kamer ook voor relaxen wordt gebruikt – of dat nu door jou, je gezinsleden of juist de gasten is. Zo’n bankje kan worden uitgeklapt, waarna erop kan worden geslapen. Dat niet alleen: een slaapbank in een mooi design maakt de kamer ook een stukje huiselijker.

Logeerkamer inrichten? Leuke tips!

Leuke aankleding

Hoe je de kamer nog meer huiselijk maakt? Met een leuke aankleding! Je wilt voorkomen dat de logeerkamer er kaal uitziet. Zorg voor decoratie, aan de muur bijvoorbeeld. Ook een vloerkleed onder het bed staat gezellig. En zet er een nachtkastje neer, met een mooi lampje.

Handige meubels

Naast het bed zijn er nog wat meer meubels welkom in de logeerkamer. Denk aan het nachtkastje, waar we het hierboven al over hadden. Ook een stoel is slim, evenals een tafeltje. Hier kunnen de logés spullen op kwijt, zoals kleding of een tas.

Logeerkamer inrichten? Leuke tips!

Verlichting en verduistering

Net als in een reguliere slaapkamer, is het ook in de logeerkamer belangrijk dat je nadenkt over verlichting en verduistering. Allereerst verlichting: zorg voor een mooie lamp met een prettige lichtbron in de kamer, aan het plafond bijvoorbeeld. Ook een nachtkastlampje staat er goed. Qua verduistering heb je juist weer goede gordijnen nodig, of kies voor praktische jaloezieën. Dit zorgt ook meteen voor wat meer privacy in de kamer.

Slim gebruik van logeerkamer

Tot slot: probeer de logeerkamer zo slim mogelijk in te richten. Als er echt vaak mensen verblijven, kun je ‘m als enkel logeerkamer bestempelen. Is dat echter maar soms het geval? Dan is het toch wel wat zonde dat de kamer de rest van de tijd niet wordt gebruikt. Maak er bijvoorbeeld ook een opbergplek van, met een grote kast in de hoek. Opbergruimte is immers altijd welkom in huis. Andere ideeën zijn ook mogelijk: maak er een thuiswerkplek van, of een speelhoek voor je kinderen. Het is maar net wat handig is!

Meer blogs:

Verkopen, verbouwen en verhuizen

Tips om je kleine huis groter te doen lijken

Waarom de onderhoudsarme garagedeur zo populair is …

 

Geen reactie's

Geef een reactie