Zo plaats je een vloerkleed als een pro! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10992
post-template-default,single,single-post,postid-10992,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Zo plaats je een vloerkleed als een pro!

Zo plaats je een vloerkleed als een pro!

Zo plaats je een vloerkleed als een pro!

Een vloerkleed is eigenlijk onmisbaar als je je kamer wilt aankleden. Ze geven je plekje karakter, stijl en een gezellige sfeer. Maar vloerkleden kunnen behoorlijk prijzig zijn, dus je moet slim kiezen. En hoe je zo’n vloerkleed neerlegt, is net zo belangrijk. Een vloerkleed is eigenlijk het geheime ingrediënt om je kamer een unieke look te geven. Je moet hiermee alles in je kamer in gedachten houden – de kleuren, de stijl, hoe alles eruitziet en aanvoelt. In dit artikel delen we toffe tips waarmee jij het perfecte vloerkleed kunt kiezen en op de juiste manier neer kunt leggen, zodat het past bij jouw stijl en de sfeer die je wilt creëren.

Aan de slag

Je moet eerst de afmetingen van je ruimte opnemen en bedenken welke uitstraling je wilt creëren. Wil je een vloerkleed rond met een tof patroontje of liever een effen kleur? Wat voor soort materiaal past bij jou – iets natuurlijks of juist synthetisch? Moet het vloerkleed tegen een stootje kunnen omdat het in een drukke plek komt te liggen? En komt er bijvoorbeeld een bank of salontafel op te staan?

En is het voor jou belangrijk dat het vloerkleed lekker aanvoelt onder je voeten? Denk er goed over na wat het beste past bij je kamer en hoe jij ‘m gebruikt. Daarna is het tijd om naar de opstelling van je kamer te kijken. Als het vloerkleed voor de woonkamer is, kijk dan naar hoe je bank staat – maakt niet uit of je één bank hebt, een combinatie van een tweezitsbank en een driezitsbank, of zo’n flexibele modulaire bank. De vorm en grootte van het vloerkleed moeten matchen met hoe je zit.

Zo plaats je een vloerkleed als een pro!

De stijl

Denk even na over hoe je je vloerkleed wilt hebben. Welke stijl moet het hebben en waar moet het van gemaakt zijn? Kijk naar de kleur van je bank en de muur, de grootte en vorm van de kamer, en welke sfeer je wilt creëren. Wil je een relaxte sfeer, denk dan aan een lekker zacht vloerkleed in rustige kleuren. Maar als je juist een warme, gezellige uitstraling wilt, ga dan voor een vloerkleed met wat diepere, rijkere kleuren en een beetje structuur. En wil je een effen vloerkleed of een met een patroontje? Dat hangt af van waar je het neerlegt, de kleuren in je kamer en hoe je meubels staan.

Donkere vloerkleeden geven een ruimte een knusse touch, terwijl lichte vloerkleeden wat frisser ogen. Kijk ook even of het vloerkleed helemaal zichtbaar is als het eenmaal ligt. Het zou zonde zijn als je een tof vloerkleed met een leuk patroontje koopt, en het dan verstopt zit onder de bank of andere meubels.

Buitenkleed voor in de tuin!

Materialen

Het hangt af van waar je dat vloerkleed wilt leggen en wat je ermee wilt doen, of het gewoon praktisch moet zijn of een beetje luxe moet toevoegen aan je kamer. Als je wilt dat het lang meegaat, kijk dan naar synthetische vezels, een wollen vloerkleed, of natuurlijke vezels zoals sisal, omdat die goed tegen wat slijtage kunnen. En denk eens na over hoe zacht je de pool van je vloerkleed wilt hebben: moet het kort en strak zijn of juist wat langer en lekker fluffy? Met deze tips kom je er wel uit!

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs,

Buitenspelen op de Playbase

Onze tuin is een bloeiende oase

Suppen en genieten van de natuur

Geen reactie's

Geef een reactie